fbpx

,,A dal az Instagram kamuvilága miatt elkeseredett nőknek szól” – DEVOIDklip!

Megjelent a győri Devoid zenekar új klipje, ami egy nagyon is sokak életében tényezőnek vehető dologról ír, ráadásul kimondottan, a metalban nem túlzottan gyakran, a nőket szólítja meg.

“A szám mindazon nőknek szól, akik egy picit is elkeseredettek, akik talán úgy érzik, hogy az életük nem teljes, mert a kibaszott Insta és társai mindent elömlesztenek az álluxuséletes, gennyes, csillogó hazugsággal” – Ezekkel a gondolatokkal kezdi a banda az új klip apropójának bemutatását. A klip és a dal kapcsán Waldmann Szilárdot kérdeztük, a válaszokat a videó alatt olvashatjátok.

Csupa pasiként honnan jött pont a nők mint téma, és egyébként a férfiaknál van hasonló?

W. SZ.: Egyébként az összes majomkodó, “kiemelt” szórakozóhelyen parádézó, slusszkulcspörgető bohóc ugyanúgy magára veheti a szám mondanivalóját. Normális értékrendű ember ezt a felszínes világot látva egyébként nem csoda, hogy visszavonul az elefántcsonttoronyba filozofálni. Valóban érdekes ez a férfikérdés 2019-ben, mondjuk számomra inkább a pszichológiai aspektusa. Én végletesen egózó, végletes érzelmű férfiakat látok, nulla EQ-val. Életük fő célja, hogy a maguk köré eszkábált törékeny hamis látszatképet mindenáron fenntartsák. Nem gondolom, hogy ezek az emberek a lízingelt BMW-jükkel boldogok, miközben indokolatlanul sok pénzt vernek el hétvégente látványosan valami frekventált bárban, hogy aztán másnap annyit tudjanak beletankolni, hogy anyuhoz odaérjenek ebédre. Egzisztenciális perspektíva nulla, nincs jövő, nincs érzelem, csak a pillanat hedonizmusa, ami persze semmire se elég, pláne nem arra, hogy mondjuk egy nő érzelmi, lelki világához egy picit is közel kerülj.

A klippben a véres arc szimbolizál valamit?

W. SZ.: Semmit lényegében. Szerettük volna azt mutatni, hogy iszonyatos verekedés után véresek lettünk. (nevet)

Az album mikorra várható? Szintén társadalmi problémákat fog megénekelni?

W. SZ.: Az album valamikor év vége felé fog terveink szerint kijönni. Hát, aki engem ismer, az tudja, hogy nem szeretek köntörfalazni. Szóval nálunk nem játszik a “szeretem, ha elgondolkoznak a dalaink mondanivalóján, mindenkinek mást jelent” duma. Eléggé direkt üzeneteink vannak. Elsősorban társadalmi és szociológiai kérdéseket feszegetünk. Én úgy gondolom, ha jelen pillanatban körbenéz az ember a világban, és egy picit is érzékeny a társadalmi folyamatokra, és vannak elképzelései arról, hogy legalább milyen irányba kéne a dolgoknak elmozdulni, hogy bármi pozitív változás legyen, akkor kötelessége azt egy metalegyüttesben kiordítani magából. Seggbe is rúgnának a tagok, ha elkezdenék itt valami elvont filozófiai szerelmes témáról énekelgetni, mindig le van lektorálva, hogy mit írok, és hogyan. Érdekes egyébként, hogy a zeneszerzési folyamatok során a srácok is nagyon letisztultan dolgoznak. Valahogy most olyan periódusban van a banda, hogy akármihez nyúlnak, iszonyat dühös riffelés lesz a vége. A Devoid egyenlőre nem úgy néz ki, hogy a virágos réteket fogja megénekelni szerelmes naplementékkel….

Készítette: Vica

// //