Meghallgattuk

enter_2
Inner Struggles – ezzel a címmel jelent meg idén tavasszal a sludge/doom metalt játszó Enter The Void második EP-je, a tavalyi Cure For Ulcerated Wounds után szinte pontosan egy évvel. A 2011 óta létező csapat tagjai sokak számára ismerősek lehetnek, hiszen az énekes, Tauszik Viktor a hosszú múltra visszatekintő Nadir énekese is egyben, Ferencz Zsolt dobos pedig a hajdani Dawncore zenekarban is játszott, de a tagok előélete más zenekarokhoz, például a Sepoqhoz vagy az Elektrik Walehez is köthető. Az Enter The Void képében pedig egy újabb underground támadásra számíthat a hallgató.
alestormnogravecd
Összességében tehát egy élvezhető album, kiemelkedő és átlag alatti dalokkal egyaránt. Ami jó lett, az nagyon jó lett, és tuti kajálni fogja a közönség az együtténekelhető dalokat, de a klasszikus Alestorm dalok nem sikerültek annyira jól - szerencsére kárpótol más!
01azos555
Hogy tudatos volt-e vagy sem, azt nem tudjuk, de pont jókor váltottak. Ezzel a dalcsokorral egyszerre tartották meg az Ossian-hangzást és kezdtek el más irányokba is kísérletezni. Talán nem mindenkinek kedveznek a light-osabb, szimfonikusabb hangvétellel, mégis utoljára a kiemelkedő, A Tűz Jegyében album sikerült olyan remekre, mint most ez.
dghdfh
A black metal mára jóval többé vált egykori önmagánál. Számtalan kisebb műfaj sarjadt már ki belőle, mint például az atmoszferikus black metal, a depresszív black metal, a blackened crust, a blackgaze, vagy éppen a szimfonikus black metal. Ennek a népes black-családnak a tagja az amerikai Ghost Bath is, akik már öt éve játsszák egyedi, különleges zenéjüket.
dragonforcereachingbiggercover
Belefuthatunk olyan megoldásokba is, ami nem feltétlen illeszkedik a power metal zsánerébe. Találunk itt 80-as évekre hajazó „ősrockos” szintit, és nagy meglepetésemre még hörgős éneket is.
a4135593751_10
A nyolc szerzemény mindegyike figyelemre méltó, a dallamos gitárriffeket dupla lábdob kíséri, az akusztikus részek pedig a kórusokkal együtt többször is szerepet kapnak az albumon. Stefan énekhangját már korábban is halhattuk, az első demó és az első nagylemez kivételével az összes kiadványon ő énekel, habár az ő és Humö hangja között nem sok különbség van.
mechina1
Korábbi cikkeimben szó volt a Mechina megalakulásáról, és a zenekar első lépéseit is kiveséztük. Hét éven, és két albumon át tartott az útkeresés, amit végül 2011-ben talált meg a banda. Ebben az évben jelent meg Read More
e an na jiana cover
Összességében egy nagyon színes, nagyon tartalmas, már elsőre is megkapó kislemezt tett le az asztalra a román/balkáni népzenét a töredezett core-s ritmusokkal kombináló E-an-na, és aki csapat live potenciáljára is kíváncsi, jöjjön el május 5-én a Dürer Kertbe
Lemez front
Azt nem lehet mondani, hogy a Lovecrose első nagylemeze tökéletes lenne, de ez nem is volt elvárt. mindig van és kell is hova fejlődni, ám megismerésre, hallgatásra nagyon is ajánlott! Elvégre ki tudja, hogy a jövőben meddig fog tudni eljutni ez az együttes? Kívánom, hogy minél tovább és minél magasabbra sikerüljön.
mechina1
Sorozatom e részében kivesézésre kerül a Mechina újragondolása (első rész itt), az As Embers Turn to Dust történet megalkotása, és kezdetét veszi a metalos űrutazás. Korábban már foglalkoztam a banda megalakulásával, kezdeti időszakával, és az Assembly Read More
a0538086278_10
A koncertfilmet tehát erősen ajánlott megtekinteni, a kívánt hatás bizonyára nem marad majd el. A De Mysteriis Dom Sathanas album életre keltése nem ért véget ezzel a koncerttel, azóta folyamatosan turnézik a zenekar, április 15-én pedig Budapesten fogják bemutatni a lemezt, ahol remélhetőleg ugyanazt az előadást kapjuk majd, mint amit a svédek.
hakenaffinity
Ha egy kicsit is fogékonyak vagyunk a '80-as évek retró stílusára, és az abban az időszakban tapasztalt technológiai fejlődésre, valamint a korszakot meghatározó popkultúrára, akkor bizton állíthatom, hogy jó helyen járunk.