Meghallgattuk

Lemezek amiket meghallgatunk

Svarga – Chornaja pad’ (Сварга – Чёрная падь) (2018)
11 év után új albummal rukkolt elő az egyik legizgalmasabb és egyik legkomorabb orosz folk metal zenekar, a Svarga, és nekünk igen úgy tűnik, megérte a várakozás!
tovább
Ann My Guard – Moira (2018)
Egy igazi érzelmi hullámvasút és zenei kavalkád - olvasd el, miért szeretjük nagyon az új Ann My Guard anyagot!
tovább
Dorothy-Tessék! (2018)
"Hű korlenyomata ez az album annak, hogy a Dorothy kiforrt, fejlődött az elmúlt évek alatt, és idén az eddigi egyenes út után fordulóhoz értek, ahol úgy tűnik, jó helyen kanyarodtak be. "
tovább
Reinheitsgebot-os death metal – avagy az istengyilkosság egyelőre elmarad
Szerencsére a Deicide dalai soha nem akartak többnek vagy bonyolultabbnak látszani, mint amik: jellemzően van egy pár jó ötlet, ezekből össze áll egy két-három perces dal, és kész. Természetesen lehetne ezeket a riffeket ítéletnapig egymilliószor ismételgetni, de szerencsére nem teszik.
tovább
NAGAARUM-APPLES (2018)
"Nem egyszerű szoros barátságot kötni vele, de ha egyszer ráérzünk az "ízére", akkor valószínűleg nem fog sokat porosodni a polcon az elkövetkező időben, mert egy gyakori hallgatni való lesz."
tovább
Amorphis – Queen of Time (2018)
Tökéletes dalok, tökéletes hangszerelés, imádnivaló az Amorphis új anyaga!
tovább
Powerwolf – The Sacrament of Sin (2018)
Kár lenne elvitatni a zenekartól, hogy mesterien és egyedien valósítják meg ezt a szinte csak rájuk jellemző templomi powermetalt, mindazonáltal egy picit kifulladni látszik az irányzat.
tovább
Unmuting Absolution – Web of Fate (2018)
A mezőkövesdiek bemutatkozó albuma az átlag debütalbumokat nagyon csúnyán lealázza nagyszerűségével.
tovább
Nomad – Vissza a Végál.om..ra (2018)
Ugyan egy-két koszt fel lehet fedezni, ám az pont kell, pont emiatt lesz kézzel fogható, hús-vér live anyag ez a Vissza a Végál.om..ra.
tovább
The Tumor Called Marla – Limbo City (2018)
A The Tumor Called Marla-hoz hasonló, rendkívül művészi zeneiséggel és odaadással megáldott bandáknak sokkal nagyobb figyelmet kéne kapniuk, mint ahogy az lenni szokott. Én csak azt kívánom Tumor-éknak is, hogy ezt a nagy figyelmet és az ezzel járó számos lehetőséget megkapják; a Limbo City alapján nem kérdés, hogy megérdemlik.
tovább

HÉT ZENEKARA

Hársh
A hét zenekara egy nagyon kreatív post-rock trió, a budapesti Hársh!
tovább

HAVI SPOTIFY PLAYLISTÜNKKERESNI IS TUDSZ A RÉGI CIKKEINK KÖZÖTTInstagramunk képei


Szeretnél te is a Metal.hu szerkesztője lenni?

Minden metal koncerten vagy fesztiválon mi sem tudunk részt venni, de mivel ti mindenhol ott vagytok, ezért lehetőséget adunk arra, hogy megírjátok a véleményeteket, amit ki is rakunk az oldalra! Nem baj, ha csak pár koncertről írsz, és az sem baj, ha a haverod is beküldi ugyanarról a buliról a beszámolóját, mindkettőt lehozzuk. Küldd el a cikkedet a cikketirnek@metal.hu email címre. A tehetséges újságírótanoncoknak további lehetőséget biztosítunk az oldalon \m/