Ott voltunk

Koncertek amiken ott voltunk

III. Sea of Sorrow – Arkhē, Dharma és Reason a Robotban
Harmadszorra rendezték meg a Sea of Sorrow fesztivált Budapesten, és ennek a jeles eseménynek az Akácfa utcában található Robot volt a helyszíne. Három fellépőt vártunk erre az estére: Szombathelyről a Sear Bliss-vezér Nagy András által alapított Arkhē-t, Budapestről a kategorizálhatatlan, gótikus-vidám-rockos-melankolikus zenét játszó Dharma-t, és a lassan negyedszázada működő Reason-t. Alapvetően eltérő stílusok, és alapvetően másképp közelítik meg ugyanazt a sötét, melankolikus érzést, ami mindegyikőjük jellemzője.
tovább
Régi nagyok, örökérvényű slágerek – Amorphis, Soilwork koncertbeszámoló
Tripla lemezbemutató bulin vettünk részt a Barba Negrában, és nem csalódtunk!
tovább
Agregator, Wrath of Azazel, Waiting for Violet-koncertbeszámoló (S8 Underground Club 2019. Január 19.)
"Nagyon jó évkezdés volt, és ha az év folytatása hasonló lesz, akkor nem panaszkodhatunk."
tovább
Kalmah, Vreid és Slegest a Dürer-kertben
 Joulupukki jött, látott – és mindent vitt Az év végének közeledtével szerkesztőségünk tagjai már hosszasan agyalnak azon, hogy az Év koncertje díjat ki is kapja. Úgy tűnik, hogy számomra ez a probléma viszonylag gyorsan megoldódott – Read More
tovább
Zászlókat a magasba! – Within Temptation koncertbeszámoló
A Tüskecsarnokban egy régi és új fanok mosolygós-sírós-nevetős estét kaptak a szimfonikus metal egyik legnagyobb nevétől, köszönjük, Within Temptation!
tovább
Közönségkórus, örömzene – Akusztikus Ensiferum koncertbeszámoló
Akusztikusra hangszerelve jött el hozzánk az Ensiferum, és egy feledhetetlen estével ajándékozta meg a lelkes rajongókat.
tovább
Slayer búcsúkoncert, Bécs, Wiener Stadthalle
Nekrológot írni önmagában sem egy nagy élmény; különösen nehéz ez akkor, hogyha egy sokszor újrainduló, időnként felmelegített és lassan-lassan, mármár bimbózó kapcsolatról van szó. Hát így vagyok én a Slayer-rel. Az alábbiakban egy szubjektív, személyes reflexiókkal teli koncertbeszámoló lesz a zenekar múlt pénteki bécsi búcsúkoncertjéről.
tovább
Tűz, nosztalgia, szerelem – Nightwish koncerten jártunk
Nosztalgia- és érzelembombával, profi, de emberien szerethető produkcióval, és rengeteg piróval vette be a finn Nightwish a budapesti Arénát.
tovább
“What if American slaves had embraced Satan instead of Jesus?” – Zeal & Ardor, NYOS
Ez a projekt az egyik legígéretesebb dolog, ami a súlyosabb stílusok világában történt az utóbbi időben. Velejében progresszív, de semmi kamuszaga nincs a dolognak zeneileg.
tovább

HÉT ZENEKARA

Marcello’s Mystical Mind
Magányosság, elidegenedés, hangulatváltozások, vágyakozás, helykeresés, személyes és társadalmi felelősség vagy épp mámoros képzelgés, (rém)álmodozás. Szóval annyiban mindenképp összefüggnek, hogy leginkább elementáris érzelmekről és lelkiállapotokról szólnak.
tovább

HAVI SPOTIFY PLAYLISTÜNK

KERESNI IS TUDSZ A RÉGI CIKKEINK KÖZÖTT

Instagramunk képei

[instagram-feed]

Szeretnél te is a Metal.hu szerkesztője lenni?

Minden metal koncerten vagy fesztiválon mi sem tudunk részt venni, de mivel ti mindenhol ott vagytok, ezért lehetőséget adunk arra, hogy megírjátok a véleményeteket, amit ki is rakunk az oldalra! Nem baj, ha csak pár koncertről írsz, és az sem baj, ha a haverod is beküldi ugyanarról a buliról a beszámolóját, mindkettőt lehozzuk. Küldd el a cikkedet a cikketirnek@metal.hu email címre. A tehetséges újságírótanoncoknak további lehetőséget biztosítunk az oldalon \m/