Ott voltunk

Koncertek amiken ott voltunk

Thrash ‘n’ Punk mészárlás a Dürerben
Tupát az ének terén a többi tag szinte végig támogatta, még a dobos Näuj is kapott egy mikrofont, a háttérének így aztán háromszoros erővel pusztított. Az elöl állóknak pedig Tupa többször is odanyújtotta a sajátját, a közösségi érzés tehát mindenképpen megvolt.
tovább
Vidéki zúzás – Magas Füves Part 3.
Most ajánlunk nektek egy olyan rendezvényt, ami tökéletes választás lehet olyan embereknek, akik jobban szeretik a családias környeztet, nem szeretnének a tömegben lökdösődi egy-egy jó hely eléréséhez, vagy éppen jobban preferálják a vidéki bulikat. Persze tökéletes választás lehet azoknak is, akik csak most ismerkednek a stílussal, vagy szeretnék bevezetni a kiszemelt csajszit/srácot a stílus szépségeibe. (Oké, tudom hogy erre a legjobb a Gutalax, de mint azért nem lehet).
tovább
FEZEN 1. nap – Helloween reunion, Epica, Delain koncertbeszámoló
A dallamos metal kimeríthetetlen kútjából dolgozó legjobbak muzsikájának hallgatásával telt el a FEZEN első napja, amely zseniálisan jóra sikerült!
tovább
12 dolog, amit imádtunk a 2018-as Rockmaraton Fesztiválon
Merész vállalkozás lenne minden történést, és koncertet leírni, így nem is tesszük, helyette összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amik talán mindannyiunknak meghatározták az idei fesztivált.
tovább
Ott voltunk a Lich King első magyarországi koncertjén
A Lich King jelszava a következő: „Metal’s supposed to be fun”, azaz a metalnak semmi másról nem kell szólnia, csupán arról, hogy jól érezd magadat. Ehhez képest a Kvltban nem volt valami nagy mozgás.
tovább
Szavak helyett zene – BFMV, Asking Alexandria, Caliban, Bless the Fall, Shvpes beszámoló
A legtöbb jelenlévőnek igazi bakancslista-fiesztát jelentett a felhozatal, ami nem kissebb nevekkel operált, mint a Caliban, az Asking Alexandia és a Bullet For My Valentine.
tovább
Hatalmas bulit csinált a Rise Against – koncertbeszámoló a Parkból
Valami elképesztő energia szabadult fel a közönségből, kész, vége, örömünnep!
tovább
Hosszú haja van, szoknyát hord, ki van festve – mi az? – Ensiferum koncertbeszámoló
Eme koncert után is meggyőződéssel állítom, hogy az Ensiferum az egyik legjobb koncertzenekar, és már most várjuk a következő alkalmat!
tovább
Szórakoztatásból jeles-Ugly Kid Joe koncertbeszámoló
Bárhogy is alakul, ebből a buliból jó ideig tudunk táplálkozni, akkora adagot kaptunk belőlük, bár nem csoda, hogy másnap reggel már lélekben mi is a következő buli lehetőségéről beszéltünk...
tovább
Pogány éjszaka – Primordial, Moonsorrow koncertbeszámoló
Igazi sötétedős-borongós-bólogatós-pogány életérzéses fémeste, köszönjük a zenekaroknak, technikusoknak, és szervezőknek!
tovább

HÉT ZENEKARA

Elanor
Zenén belül talán az egyik legnagyobb inspirációnk Rózsa Miklós, a kiváló zeneszerző - akinek olyan filmeknek köszönhetjük a zenéjét, mint a Ben Hur, King of Kings, El Cid, Quo Vadis és még sorolhatnánk. Emellett kiemelném a Gyűrűk Ura, Merlin – Age of Magic, Conan a barbár, Warcraft 2 videojáték zenéjét a sok-sok egyéb epic zene mellett. De magához a dalíráshoz sokszor az ihlet Chopin, Rachmaninov zenéjéből fakad, amely teljesen más hangulatú, mint amilyen a mi zenénk.
tovább

KERESNI IS TUDSZ A RÉGI CIKKEINK KÖZÖTTInstagramunk képei


Szeretnél te is a Metal.hu szerkesztője lenni?

Minden metal koncerten vagy fesztiválon mi sem tudunk részt venni, de mivel ti mindenhol ott vagytok, ezért lehetőséget adunk arra, hogy megírjátok a véleményeteket, amit ki is rakunk az oldalra! Nem baj, ha csak pár koncertről írsz, és az sem baj, ha a haverod is beküldi ugyanarról a buliról a beszámolóját, mindkettőt lehozzuk. Küldd el a cikkedet a cikketirnek@metal.hu email címre. A tehetséges újságírótanoncoknak további lehetőséget biztosítunk az oldalon \m/