Ott voltunk

Koncertek amiken ott voltunk

Kalmah, Vreid és Slegest a Dürer-kertben
 Joulupukki jött, látott – és mindent vitt Az év végének közeledtével szerkesztőségünk tagjai már hosszasan agyalnak azon, hogy az Év koncertje díjat ki is kapja. Úgy tűnik, hogy számomra ez a probléma viszonylag gyorsan megoldódott – Read More
tovább
Zászlókat a magasba! – Within Temptation koncertbeszámoló
A Tüskecsarnokban egy régi és új fanok mosolygós-sírós-nevetős estét kaptak a szimfonikus metal egyik legnagyobb nevétől, köszönjük, Within Temptation!
tovább
Közönségkórus, örömzene – Akusztikus Ensiferum koncertbeszámoló
Akusztikusra hangszerelve jött el hozzánk az Ensiferum, és egy feledhetetlen estével ajándékozta meg a lelkes rajongókat.
tovább
Slayer búcsúkoncert, Bécs, Wiener Stadthalle
Nekrológot írni önmagában sem egy nagy élmény; különösen nehéz ez akkor, hogyha egy sokszor újrainduló, időnként felmelegített és lassan-lassan, mármár bimbózó kapcsolatról van szó. Hát így vagyok én a Slayer-rel. Az alábbiakban egy szubjektív, személyes reflexiókkal teli koncertbeszámoló lesz a zenekar múlt pénteki bécsi búcsúkoncertjéről.
tovább
Tűz, nosztalgia, szerelem – Nightwish koncerten jártunk
Nosztalgia- és érzelembombával, profi, de emberien szerethető produkcióval, és rengeteg piróval vette be a finn Nightwish a budapesti Arénát.
tovább
“What if American slaves had embraced Satan instead of Jesus?” – Zeal & Ardor, NYOS
Ez a projekt az egyik legígéretesebb dolog, ami a súlyosabb stílusok világában történt az utóbbi időben. Velejében progresszív, de semmi kamuszaga nincs a dolognak zeneileg.
tovább
Ihsahn, Ne Obliviscaris és Astrosaur az A38-on
Egészen egyedülálló összeállítást hallhattunk múlt vasárnap az A38-on: az oslo-i experimentális rockot – metált játszó Astrosaur utánra nem mást, mint a Ne Obliviscaris-t kapta meg a minőségi metálra kiéhezett közönség. De nem ért ám itt véget az este, jött a hab a tortára. Egy szóban: Ihsahn.
tovább
Családias csütörtök este a brutalitás jegyében – Decapitated, Hatesphere &co.
Hatásos death metal szeánsznak lehettünk tanúi mindannyian, akik ellátogattunk az Anticult Balkan Tour budapesti állomására, még akkor is, ha a közönségre nem alkalmazhattuk a „tömeg” főnevet.
tovább
Színpad felgyújtva, Lucifer megidézve – Watain&Rotting Christ koncertbeszámoló
Elmondhatatlanul meggyőző estén vagyunk túl - a Watain és a Rotting Christ is bőven megérdemli, hogy a nagyon közt emlegessük őket - már ami a sötétebb műfajokat illeti.
tovább

HÉT ZENEKARA

Selfless Abuse
A kitűzött cél, hogy zászlóvivői lehessünk a metalnak, itthon és akár külföldön is! Az irány ugyanúgy a metalcore, színezve ezzel-azzal.
tovább

HAVI SPOTIFY PLAYLISTÜNKKERESNI IS TUDSZ A RÉGI CIKKEINK KÖZÖTTInstagramunk képei


Szeretnél te is a Metal.hu szerkesztője lenni?

Minden metal koncerten vagy fesztiválon mi sem tudunk részt venni, de mivel ti mindenhol ott vagytok, ezért lehetőséget adunk arra, hogy megírjátok a véleményeteket, amit ki is rakunk az oldalra! Nem baj, ha csak pár koncertről írsz, és az sem baj, ha a haverod is beküldi ugyanarról a buliról a beszámolóját, mindkettőt lehozzuk. Küldd el a cikkedet a cikketirnek@metal.hu email címre. A tehetséges újságírótanoncoknak további lehetőséget biztosítunk az oldalon \m/