fbpx

Videoklipet forgatott a THERION a ‘Tuonela’-ra a NIGHTWISH ex-basszusgitáros/vokalistájával, MARKO HIETALA-val

A svéd szimfonikus metal Therion kiadott egy hivatalos videoklipet a Tuonela című dalra. A számban vendégénekesi szerepet kapott a Nightwish-t nemrég elhagyó Marco Hietala is. A dal a zenekar 17. albumán hallható, a Leviathan-on, ami épp ma jelent meg a Nuclear Blast kiadásában.

Therion lángelméje, Christofer Johnsson így nyilatkozott: “Mint mindenki, én is rendkívül szomorú vagyok és nagyon meglepődtem, amikor olvastam, hogy Marko kilép a Nightwish-ból. De megértem az indokait, sokakat frusztrálnak hasonló dolgok. De Marko már a ’80-as évek közepe óta professzionális zenész, aki több kiváló bandában szerepelt, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy még láthatjuk visszatérni a színre. Egyszerűen túl jó ahhoz, hogy kimaradjon a zenélésből. Jelenleg viszont remélem, hogy elég ideje lesz megtalálni önmagát, és hogy energiát és inspirációt gyűjtsön a visszatéréshez.

Leviathan-t a baljós atmoszféra és az erőteljes, elbűvölő énekek jellemzik, emellett kiválóan megjeleníti a mitikus tengeri szörnyet, ami a nevét kölcsönözte a lemeznek.

Therion mindig az a fajta banda volt, aki szeretett új kihívások elé nézni, miközben hű maradt saját zeneiségéhez. A Leviathan-on Johnsson és munkatársa, Thomas Vikström olyasvalamit hoztak létre, amire korábban gondolni sem mertek volna. “Megléptük az egyetlen dolgot, ami hátramaradt a felfedeznivaló aspektusokból” – mondja Christofer. “Úgy döntöttünk, megadjuk az embereknek, amit kitartóan kértek. A Leviathan az első album, amit szándékosan telepakoltunk Therion-slágerekkel.

 

 

// //