fbpx

Videóklipet adott ki a Common Prayers című számára a MOONSPELL

Február 26-án jelenik meg a portugál Moonspell 13. stúdióalbuma, a Hermitage Napalm Records kiadásában. A másodikként megjelent single, a Common Prayers videoklipjét már meg is nézhetitek a cikk alján.

A Guilherme Henriques rendezésében készült klipben szerepet kapott Aurora Pinho színész-énekes is. A videót 90 méter mélyen, a Grutas de Mira d’Aire barlangban forgatták, ami egyike Portugália hét természeti csodájának. A szöveg tartalma “perverz, szinte vallásos”, és a 18. századi portugál apácák terhességi hullámáról szól.

Fernando Ribeiro énekes az alábbiakat nyilatkozta a kontextusról: “Politikai? Vallási? Kit érdekel, most komolyan? A Moonspell számárta a zene az önkifejezést jelenti, és elég idősek vagyunk, hogy kiválasszuk, miért harcolunk. A Common Prayers egy olyan szám, amit imádtunk megírni, érzéki, különleges, a refrénért pedig az életünket adnánk. A Hermitage keresztezni fogja az utadat. Futhatsz, de nem bújhatsz el. Biztonságban maradni egyet jelent a bölcsességgel. Imádkozz!

 A Moonspell új albumát rögzítette, mixelte és masterelte Jaime Gomez Arellano (Paradise LostPrimordialGhostSólstafir) az egyesült királyságbeli Orgone Studios-ban. Az érzékeny témákra alapozva a lemezzel kapcsolatban egy szórakoztató, forradalmi, ugyanakkor hősies utazásra számíthatunk az emberiség legsötétebb napjain át. Az olyan gyönyörűen megkomponált dalok, mint a The Greater Good, a banda 2021-beli modernségét mutatják be, míg más számok a hagyományos gothic metal Moonspell stílust varázsolják elő. Az éteri, dallamos Moonspell hangzások nem tagadják meg a metal gyökereket sem (többek között a Bathory inspirálta őket), ez teszi a Hermitage-t a banda egyik legmélyebb, legmeglepőbb albumává.

Múlt hónapban már lerántották a leplet az album nyitódaláról, a The Greater Good-ról, amit lejjebb szintén meghallgathatsz.

Ribeiro korábban ezeket árulta el erről a dalról: “A The Greater Good egy szociológiai fogalom, ami a tömeg érdekeivel foglalkozik, tehát nem az egyénével. Eszerint cselekedni korrektebb és jobb. Sajnos azonban a világ vezetői és polgárai nagyon sok gonosz cselekedetet követtek el ennek az elvén. A forgatókönyv, amit én terveztem, majd Guilherme Henriques (GaereaCrippled Black PhoenixSchammasch) kezei alatt forrt ki, az emberi lények prioritásainak kontrasztját emeli ki. A történet bizonyítja a problémák közötti mindennapos harcokat, amiket soha nem tudtunk vagy nem akartunk megoldani; és a világunk fő problémáit. A testkultusz az afrikai éhezéssel szemben; az ártatlanok kivégzése szemben a második törvénymódosítással, a műemlékek szépsége szemben az erőszak csúfságával.

Mindannyian felelősek vagyunk azokért a dolgokért, amiket itt látunk. A nagyobb jóért, a legnagyobb bűnért. Ez nem rassz, nem, társadalmi osztály vagy edukáltság kérdése. Ez lelkiismereti kérdés. Létfontosságú megújítani a közösségeink kapcsolatait, az emberi viselkedésünket. Csak mi menthetjük meg magunkat saját magunktól.

Már az első két ízelítő alapján is egy csodásan ösztönszerű, epikus utazást kínál a Hermitage albummal, ugyanakkor egy őszinte, érzelmes metal alkotást, ami a legnehezebb időkben is segít összeszedni magunkat.

Ribeiro folytatta: “Tudjuk, hogy az utolsó éveinket húzzuk le a zenei karrierünkben: ez életünk tele. Nem érdekel, ha azt mondják, a szívünk még fiatal. Ez nem igaz! De törődünk vele, hogy hogy érzik magukat a minket körülvevő emberek, és ez az album arról szól, mit érzünk, tartalmazza a válaszainkat a kérdéseitekre. Ilyen körülmények között úgy érezzük, magasabban van számunkra a zenei léc, mint valaha. Számunkra ez nem algoritmusokról és like-okról szól vagy növekedési lehetőségről. Minket csak a zene érdekel.

A lemez azt testesíti meg, ahogy hátat fordítunk a modernitás szabályainak. Jelenleg arról győzködjük magunkat, hogy mindez rólunk szól, hogy mi (az emberiség) vagyunk minden. Hogy a világ körülöttünk forog. Valójában azonban semmik vagyunk és semmi sem forog körülöttünk. A Moonspell célja itt a finisben, hogy megírjuk a legjobb anyagot, amit csak tudunk. Hogy elmeséljünk nektek pár sztorit a szövegeinken keresztül, hogy közel legyünk hozzátok a távolságtartás időszakában is. Senkit nem akarunk izgatni, befolyásolni vagy eladni a termékünket. Csak le akarunk veletek üni az asztalotokhoz együtt lakmározni a szavainkból. Mintha közeli barátok lennénk, mint egykor, amikor még a zene számított legjobban. A szobádban zenét hallgatva, anélkül, hogy elmés megjegyzéseket kéne posztolnunk róla, amivel bevonzzuk a gyűlöletet.

A Hermitage [remetelak] egy nyíltszívű invitáció az egyszerűségbe. Hogy legyünk alázatosak. Hálásak. Hogy vigaszt nyújtsunk. Hogy komfortot, szórakozást biztosítsunk. Őszintén reméljük, hogy az üzenet célba ér. Hogy elfogadjátok, amit ajánlunk. Hogy magatokkal viszitek a zenénket arra a helyre, amit leginkább a magatokénak éreztek. A titkos zugotokba, a remetelakotokba.

Az új album több limitált kiadásban is elérhető lesz: delux kiadásban, mediabook, kazetta formájában is, ami tartalmazni fog egy Candleass cover-t, a Darkness In Paradise-t, de digitális formában is megjelenik majd. A deluxe csomagban egy 7-colos vinyl lemez is lesz egy másik bonus track-kel, a The Great Leap Forward-dal.

Hermitage tracklist-je:

01. The Greater Good
02. Common Prayers
03. All Or Nothing
04. Hermitage
05. Entitlement
06. Solitarian
07. The Hermit Saints
08. Apophthegmata
09. Without Rule
10. City Quitter (Outro)

+ Bonus tracks:

11. Darkness In Paradise (CANDLEMASS cover; elérhető LP-n, deluxe box-on, MC + mediabook-on)
12. The Great Leap Forward (7″ vinyl; elérhető deluxe box-ban)

 

 

// //