fbpx

Vajon milyen lett volna a SEPULTURA a TESTAMENT énekesével?

Egy nemrég megjelent interjúban mesélt CHUCK BILLY a TESTAMENT énekese a thrash zene indulásáról és arról, hogy Max Cavalera kiszállása után felmerült hog beszáll a SEPULTURA-ba. Sőt azt tudtátok hogy a nemrég megjelent új albumuk egyik klipjét Gróf Balázs készítette?

Mikor találkoztál először a thrash zenével?

“Dublinban voltunk(USA, Kalifornia), amely körülbelül 45 perc alatt volt a hegy felett San Francisco-tól és a Bay Area-tól. Az egyik barátom, Willy a Lȧȧz Rockit-ban játszott amely egy népszerű metal együttes volt az Öbölben. Ittunk, partizunk és sokat lógunk együtt a koncertek után.

“Aztán Exodus elkészítette az első demoját, és mindenki elájult: Huh, mi a fene ez? Szent szar. És persze, Metallica és Slayer is megjelentek és minden gyorsan elkezdődött. A Ruthie’s Inn volt a szülőhely ennek a jelenetnek. A tulajdonos Wes egy csomó gyereket engedett be. Mi is fiatalok voltunk, ittunk, meg üvegeket loptunk a bárból, izgalmas időszak volt.”

A TESTAMENT-et LEGACY-nak hívták, mielőtt csatlakoztál volna. Mit gondoltál róluk, amikor először láttad őket? Gondoltad, hogy rád van szüksége a zenekarnak?

“Jók voltak. Zet (az eredeti Testament énekes és jelenleg az Exodus énekese, Steve ‘Zetro’ Souza) volt a testvérem legjobb barátja, ezért elmentem megnézni a koncertjüket Alameda-ban. Eric (Peterson) és testvére, Derek volt a gitáros, és mind pap gallért viseltek. Nagyon tetszett, azt gondoltam akkor: Hú, ezek a srácok nagyon jók.

“Nem sokkal később, Alex (Skolnick, gitáros) csatlakozott a zenekarhoz [1983-ban] és felvették a demot (1985-ben), amiről Zet három dalt lejátszott nekem. Akkor azt gondoltam hogy ezek milyen érett számok annak ellenére, hogy ezek a srácok nem régóta játszanak együtt.

“Amikor Zet úgy döntött, hogy csatlakozik az Exodus-hoz (1986-ban), átadta nekem a botot:” Hívd fel Alex-et, most szükségük van egy énekesre. Ezen a ponton elhatároztam magam jó vagyok, és keresek egy olyan zenekart, amelybe csatlakozni fogok, és beléphetek. És akkor bekerültem a TESTAMENT-be, az időzítés tökéletes volt. “

Úgy tűnik, nem nagyon kellett győzködnöd magad, hogy csatalakozz, de őket könnyű volt meggyőzni?

“Ezek a srácok bőrkabátot viseltek, mint a Slayer és a Mercyful Fate, én meg feszes nadrágot és csík volt a hajamban. Biztosak voltak benne, hogy nem énekes vagyok, de meghallgattak. Lementem hozzájuk, de a szoba olyan kicsi volt, hogy mindannyian nem férnek el a helyiségben. Csak betettem a hangszóróimat a szobába, és a folyosón álltam az ajtóban, és elénekelte a három dalt, amit korábban mutattak a demoról, és azt hittem, elszúrtam.

Azt mondták: “Oké, sikerült, de másképp kell öltöznöd. Farmert, bőrkabátot és pólót kell viselned. Ez fordulópont volt az életemben. “

A 90-es években olyan rosszul álltak a dolgok, hogy közel voltál a kilépéshez ugye?
“Nos, igen. 1997-ben meghallgattam a Sepultura-t (miután Max Cavalera kilépett), akkoriban lejárt a lemezszerződésünk, nem volt zenekarunk, nagyon nehéz volt. Azt gondoltam:” Talán egy másik együttest kellene keresnem, és minden folytatódik. De túl későn kerestem meg a Sepultura-t, azt mondták: Ó, nagyon tetszett, de már mondtuk Derrick-nek (Green), hogy jöhet a koncertekre. Ezek a dolgok mindig okkal történnek. “

// //