fbpx

Új MACHINE HEAD dal a KILLSWITCH ENGAGE énekesével

Két dalos új kislemezt adott ki a MACHINE HEAD Civil unrest címmel, amiről az első dalt hallgathatjátok végig. A dal különlegessége hogy Jesse Leach a KILLSWITCH ENGAGE énekese is szerepel benne.

Robb Flynn énekes / gitáros ezt mesélte a kiadvány mögött álló inspirációról:
“A dalszövegeket 2020. május 27-én, szerdán írtam és énekeltem, azon a napon, amikor a George Floyd-ot meggyilkolta négy rendőr, akiket akkor még nem vádoltak semmivel. Ezen a napon tüntetések és zavargások voltak Amerikában mindenfele. Akkor vezettem Oaklandbe a már zajló tüntetések közben, és dühömben mindent leírtam, amit a szörnyű felvételek megtekintése után éreztem. Néhány órán belül a dalt rögzítettük, mindent elmondtam, amit el kellett mondanom. Úgy döntöttem, hogy a dal címe legyen Stop The Bleeding.”

“Ezt a számot még korábban  2018 decemberében rögzítettünk Jared MacEachearn és Carlos Cruz [Warbringer] segítségével a doboknál. Talán 6 hónapja beszéltünk Jesse-vel a dal énekeléséről, mivel ez mindig kicsit Killswitch hangulatú dal volt számomra. Sajnos (vagy szerencsére) a dolgok nem úgy alakultak ahogy terveztük, de a koronavírus miatt volt időnk, hogy ezt is elkészítsük. A George Floyd-al történtek után, elküldtem neki a dalszövegeket, amelyeket írtam, és azt válaszolta, hogy 100%-ig egyetért és csináljuk. Jesse egy olyan személy, akit én úttörőnek tartok sok szempontból, az egyik olyan ember, aki megváltoztatta a metal zene arcát. A szereplése rendkívül erőteljessé tette a dalt, és nagy megtiszteltetés, hogy együtt készítettük el.”

 

// //