fbpx

Új LAMB OF GOD dal Chuck Billy-vel a TESTAMENT-ből

A Routes dal szövegének ötlete akkor fogalmazódott meg D. Randall Blythe énekes fejében, amikor az amerikai őshonos népekkel együtt az észak-dakotai rezervátumban járt a No DAPL mozgalmat támogatva. Ez egy tiltakozás, amit csak néhány bennszülött nő és gyerek kezdett el, akik a helyszínen táboroztak, hogy tiltakozzanak a vízellátójuk közelében épülő csővezeték ellen, ami egy bizonytalan szerződéses földterületen van, és ez a mozgalom gyorsan ezres nagyságrendű táborrá nőtte ki magát és globális figyelmet kapott.

Blythe így nyilatkozott: “Azért jöttem a Standing Rockba, mert hallottam az ottani békés tüntetőkről mind az állami rendészeti, mind a magánbiztonsági vállalkozók által elkövetett erőszakos cselekményekről, amiről a legtöbb média nem számolt be. Az ott levő emberek, megpróbálják megvédeni vizüket, és ezzel mindenkit megvédeni, mivel a természetben minden védett. Egy hetet voltam ott, nagyszerű barátokat szereztem és sokat tanultam. Nagyon mély élmény volt az életemben, és tudtam, hogy egy dalt fogok írni róla. “

Noha Blythe a dal dalszövegein keresztül közvetíti történetét, barátja, Chuck Billy, aki a Pomo indián gyökerekkel rendelkezik, segített neki, hogy mélyebb hitelességét adjon a történetnek.

“Megfosztották az őslakos népeket az évszázadokon át az országunkban” – mondja Blythe. “Szóval elengedhetetlen, hogy a dalban egy érintett is képviseltesse magát, és nagyon örültem hogy Chuck Billy lett ez a hang. Végül van egy hívás és válasz szakasz – Chuck hív, én pedig válaszolok. Ez szándékos. Zeneileg szimbolikus az ottani tapasztalataim számára. A őslakos hangja vezet, pozitív energiát bocsát ki, és felszólítja az embereket, hogy egyesüljenek. Én pedig válaszolok, támogatást nyújtva. Ezek voltak a tapasztalataim, és ez tükröződik a dalban. “

Chuck Billy hozzátette: “Nagyon nagy megtiszteltetés volt, mint őslakos büszke amerikai állampolgár, hogy vendégszerepet kaphattam ebben a dalban. Az ország őslakosai számára a No DAPL mozgalma történelmi esemény volt. az, hogy képviselhetem ezeket az amerikai embereket Randy  dalszövegeit elismerve, számomra igazán különleges dolog. Örülök, hogy ez a mozgalom zenei üzenetbe került, és nagyon örülök annak, hogy részt vettem benne.”

// //