fbpx

Új Jinjer videóklip érkezett az egyik legszemélyesebb dalhoz

“A Retrospection az egyik legszemélyesebb dal, amit valaha írtunk. Mivel teljes munkaidőbe turnézó zenészek vagyunk, és az idő nagy részét az úton töltjük … természetesen valóra váltottuk a legnagyobb álmunkat, és minden nap a legteljesebb mértékben megéljük ezt, de senki sem említi, hogy van egy sötét oldala is. Nem látunk olyan embereket, akik teljes mértékben ránk fordították minden figyelmüket, és mindent megadtak nekünk, és még sok más … Hiányozunk nekik, és hiányoznak nekünk is, és mégis gyakrabban kellene hívnunk őket … sokkal gyakrabban, mint mi.  A szüleinkről beszélek.

A jinjerek többségénél a szüleinket nem csak távolság, hanem háború és politika is elválasztja tőlünk. Még akkor se mindig láthatjuk őket, amikor Ukrajnában tartózkodunk, és ettől úgy érezzük mintha a bolygó másik oldalán lennének, még akkor is, ha szó szerint csak 800 km távolságra vagyunk tőlük. A legrosszabb az, hogy most a 30-as éveinkben vagyunk, évről évre olyan érzés, hogy a viharfelhők összegyűlnek a fejünk fellett. Mindannyian tudjuk, hogy eljön a nap amikor hirtelen egyedül fogjuk érezni magunkat … és el fogjuk veszíteni őket.  Ennek a megértése keserű, szinte elviselhetetlen.

Ezt a dalt himnuszunknak tekintjük, azoknak készült akik felneveltek minket, akik mindent feláldoztak a boldogságunk kedvéért, függetlenül attól, hogy mibe is került ez, mi hálás vagyunk nekik. Az emberek, akik megmutatták nekünk, hogy a legtisztább szeretet ami létezik, az az, amit egy apa és az anya gyermekeik iránt érez. “

// //