fbpx

Új dalokon dolgozik a SLIPKNOT

A Slipknot a koronavírus miatt felszabadult időt arra használja, hogy új anyagot írjanak a tavalyi We Are Not Your Kind album folytatásához.

A banda ütőse, M. Shawn „Bohóc” Crahan elmesélte a banda jelenlegi tevékenységeit egy interjú keretében (a videó lent):

„Érdekes ez az időszak. Ezt az időt arra használjuk, hogy írjunk néhány új dalt. Az elmúlt hetekben csak szórakoztunk, sokat ettünk és isteni zenét írtunk. Szóval jól érezzük magunkat.”

„Mivel mindenkinek sok ideje felszabadult, arra gondoltunk, hogy ezt az időt arra használjuk, hogy összeülünk és azt csináljuk, amihez a legjobban értünk, ami a dalszerzés” -magyarázta. „Szóval jó volt, mert nincsen nyomás. Nincs az, hogy kötelező lenne írni. Azért csináljuk, mert szeretnénk, és ez egy áldás, mert az unalom nagyon be tud ütni ilyenkor. Tudom, hogy mindenki elveszti a fejét most a világban, szóval nagyon szerencsések vagyunk, hogy össze tudunk jönni és csinálhatjuk azt, amit a legjobban szeretünk.”

Arra a kérdésre, hogy vajon a koronavírus fogja-e inspirálni az új szövegek témáit a következő Slipknot albumon, Crahan válaszolt: „Nem szoktunk Corey nevében beszélni, de el tudom képzelni, hogy ami rá, ránk és rátok hatással van, az biztosan benne lesz. Azt nem tudom pontosan, hogy mennyire lesz benne ez a téma, de mindannyian ebben élünk. Nem tudhatom, hogy miken megy keresztül Corey és mit akar majd megosztani. Nem vagyok biztos benne. Még nem egészen tartunk ott.”

A We Are Not Your Kind 2019 augusztusában jött ki. A lemezből 118.000 darabot sikerült eladni az USA-ban a megjelenés első hetében, amivel a Billboard 200-as lista első helyén landolt. Ezen felül világszerte több listán debütált az első helyen az Egyesült Királyságban, Mexikóban, Ausztráliában, Kanadában, Japánban, Írországban, Belgiumban, Portugáliában és Finnországban, valamint top 5-ös listákra is felkerült Németországban, Franciaországban, Norvégiában, Olaszországban, Ausztriában, Svédországban, Hollandiában, Lengyelországban, Spanyolországban és Új-Zélandon.

Írta: Kövecses Evelin

Forrás: Blabbermouth

// //