fbpx

Új anyagon dolgozik a RAMMSTEIN a járvány ideje alatt

Kihasználta a koronavírus adta lehetőségeket a Rammstein arra, hogy új zenét írjon. A német industrial metal banda új anyagával kapcsolatos híreket Christoph Schneider dobos tárta fel június 13-án a Rodeo Radio podcast-jában. A műsorvezető kérdésére, hogy a járvány ideje alatt mivel foglalják el magukat a bandatagok, Schneider elárulta, hogy nemrég összegyűlt a banda, és felvetették az új anyag írásának ötletét.

Nagyon sok parlagon heverő ötletünk van, rengeteg befejezetlen dal” – mondta el, ahogy a lenti videóban is hallhatjátok. Feltette a kérdést a műsorvezető, hogy vajon ez egy új Rammstein-album megjelenését jelenti-e a közeljövőben, mire Christoph így felelt: “Találkoztunk és új dalokon dolgozunk. Dalokon akarunk dolgozni. De hogy ebből egy album fog-e kisülni, azt még senki sem tudja“.

Rammstein hetedik, név nélküli albuma 2019 májusában jött ki, Európában a UME/Spinefarm, az USA-ban pedig a Caroline Records gondozásában. A banda első stúdióalbumának – a 2009-es Liebe Ist Für Alle Da óta – producere Olsen Involtini volt, és Rich Costey keverte egy californiai stúdióban Santa Monica-ban. A hangmérnök korábban már olyan előadókkal dolgozott többek között, mint MuseRage Against The Machine vagy a Franz Ferdinand.

Előző hónapban a Rammstein elhalasztotta a 2020-as észak-amerikai stadionturnéját. Már megosztották az európai stadionturné új időpontjait is. Az elhalasztott koncerteket 2021. május, június, július és augusztus során fogják bepótolni – a már megváltott jegyeket fel lehet használni.

Link a beszélgetéshez
 

 

// //