fbpx

Új albumot vesz fel a GHOST januárban, 2021 végére várható a megjelenés

Sweden Rock Magazine október 16-án találkozott Tobias Forge énekessel a svédországi stúdióban, ahol épp dalszerzéssel foglalatoskodik a Ghost 5. albumára.

A jelenlegi tervem az, hogy még két hónapig, karácsonyig a stúdióban maradok dalokat írni” – mondta Forge. “Az az elképzelés, hogy januárban vesszük fel a lemezt. A felvétel nagyjából 6 hetet fog igénybe venni, majd jön további két-három hétnyi keverés és maszterelés. Tehát úgy március körül fejeznénk be az albumot, de nyár végéig nem adjuk ki. Most úgy néz ki ugyanis – lekopogom -, hogy turnéra megyünk. Nem adunk ki addig albumot, amíg nem biztos a turné. Az album megjelenése egybe fog esni a turné kezdetével. Persze bejelenthetnénk egy megjelenési dátumot, majd kiderülhetne, hogy nem tudunk turnézni, de ez egy teljesen másik kérdés.”

Nemrég Forge egy, a svéd vk.se oldalnak adott interjúja alapján számos médiafelület hibásan számolt be arról, hogy a Ghost már télen kiadja az albumát.

Márciusban, a Ghost Prequelle lemezbemutató turnéjának utolsó koncertjén Mexikóvárosban a zenekar bemutatta az új karaktert, aki viszi majd a frontot a következő lemez érájában: ő Papa Emeritus IV. Forge a banda első három LP-jén is mindig egy “új” Papa Emeritus-t játszott, minden új Papa az előző lemezen szereplő helyét vette át. A Papa Emeritus III a Cardinal Copia javára vonult nyugdíjba a Prequelle album 2018-as kiadása előtt.

2019 októberében Forge megerősítette a Kerrang! magazinnak, hogy egy új karakter lép életbe az új lemez megjelenésével. A Prequelle – mely lemezen olyan híres dalok hangzanak el, mint a Rats vagy a Dance Macabre – harmadikként végzett a Billboard 200 listáján.

2018. decemberben a Ghost bezsebelt két Grammy-jelölést is, a “Legjobb rock album” díját a Prequelle-re, valamint a “Legjobb rock dal”-nak járó díjat a Rats-re.

Négy évvel ezelőtt a Ghost lett az első svéd rockbanda, aki Grammy-díjat nyert, mégpedig a “Legjobb rock előadás” kategóriában a Cirice című számukért.

// //