fbpx

Új albumán dolgozik az OBITUARY

A floridai death metal Obituary dobosa, Donald Tardy megosztotta az ausztrál Riff Crew-val, hogy hogy küzd meg a koronakrízissel, és hogy hogy fog várhatóan kinézni a járvány utáni turnézásuk: “Alapvetően mindenkitől távolságot tartok – még a bandától is. A zenekar nem volt együtt [a járvány kezdete óta]. Mindenkinek vannak gyerekei – sok gyereket érint a zenekar élete. Szóval most inkább távol maradunk egymástól. Ken [Andrewsgitáros] Orlando-ban van, 100 mérföldre innen. Trevor [Peres, gitáros] nagyjából egy órára lakik a stúdiótól. Tehát most egyenként írunk riffeket, felvesszük és elraktározzuk őket, majd elkezdjük a közös dalírást interneten keresztül.

Így folytatta: “Még sosem csináltunk ilyet; mindig az a banda voltunk, aki telefonon beszéli meg egymással az új ötleteket, most tudjuk, hogy így kell tennünk. Semmi értelme naponta vagy kétnaponta összegyűlnünk így, hogy nem tudjuk, mikor melyikünk fogja esetlegesen elkapni a vírust. Igyekszünk biztonságban maradni. Én jelenleg írok. Trevor-ral együttműködünk – ő riffeket küld nekem, én dobtémákat neki, így gyűjtünk anyagot az új Obituary lemezre. Én új Tardy Brothers anyagon is dolgozom. És hogy elfoglaljam magam, amikor a stúdióban dolgozom, felveszem pár játékomat GoPro-val, aztán otthon sok időt töltök a vágással és editálással, sokat foglalkozom a Tardy Brothers videókkal, amiket jelenleg csinálok. Mert régen – tíz éve – csináltunk egy albumot, és vannak új számaim, amiket még nem vettem fel. Tehát ebben is jócskán elmerülök. Zenével tartom magamban a lelket, hiszen csak ezt tudom tenni igazán. Gondját viselem a háznak, a barátnőmnek, a macskakolóniámnak, utána pedig mehet a dobolás, riffírás, új zene alkotása.

Arról is mesélt, hogy neki és a bandatagjainak szembe kell nézniük a szomorú igazsággal, hogy 2021-ig valószínűleg nem fognak koncertezni, és hogy amíg nem lesz biztonságos koncertezni, addig otthon is fognak maradni. “A jelenlegi állás és az ügynökeim szerint egy év is eltelik, mire újra játszhatunk majd színpadon. Ez a rémisztő igazság. Próbálunk pozitívak maradni és nem pánikolni. Az anyagi része mellett, és nem tudjuk mi fog történni, ha egy évig itthon kell ülnünk, így igyekszünk egy ütős új albumot írni. Tulajdonéppen ez a célunk. Akármi is történjen velünk anyagilag, akkor is meg fogjuk keresni az utakat a zenéhez, mert amikor írsz egy dalt vagy egy részletet, elraktározod későbbre, majd 1-2 két hét múlva újra előveszed, ezt minden zenész tudja, hogy így működik, úgyis előállsz majd egy jobb ötlettel. Tehát az album írására fókuszálunk, a felvételre és arra, hogy 2021-re készen álljon. Tényleg ez az egyetlen dolog, amit tehetünk. Az egyetlen feladatunk jelenleg, hogy felkészüljünk 2021-re, amikor újra kinyílnak a kapuk és szabadjára engedhetjük a bennünk lakozó állatot.

Amíg nem láthatjuk őket élőben, megnézhetünk egy felvételt a teljes 2015-ös koncertjükről a Hellfest-en:

Az interjút pedig itt hallgathatjátok meg:

// //