fbpx

UADA azzal vádolja MARYLIN MANSON-t, hogy lenyúlta az imidzsét

Akkor kezdődött az egész, amikor Ihsahn és a Telemark artwork-jét alkotó művész, David Thiérrée megvádolta Taylor Swift-et azzal, hogy ellopta a borítóképüket. A szóban forgó kép egy fekete-fehér, ködös erdőt ábrázol, amin egy ember áll a fák között. Tehát nem egy annyira egyéni ötlet, ami indokolná a lopás gyanúját, főleg, hogy a ködös erdős téma elég gyakori jelenség a black metal szcénában. Ihsahn morgolódása emiatt talán inkább egy tréfás kötekedésnek tűnik, míg Uada esetében valószínűleg nem erről van szó, hanem egy még szokatlanabb vádról.

Uada a Facebookon jelentette ki, hogy szerinte Marylin Manson ellopta a fél kézzel arceltakarós imidzsét. Uada felvetette, hogy a mainstream előadók a kevésbé ismert előadók műveiben kutakodnak ötletmerítés céljából. Csakúgy, mint a ködös erdő, az arceltakarás sem minősül olyan eredeti ötletnek, ami miatt vádaskodni kéne. Sok kép van, amin egy ember eltakarja az arcát.

Nemrég szemtanúi voltunk az Ihsahn és Taylor Swift albumborítói közötti hasonlóság esetének” – mondja Uada. “Tegnap felfigyeltünk a ‘Left Hand Path’ védjegyünk és Manson promo fotója közti hasonlóságra. Véletlen egybeesés vagy a mainstream előadók esetleg figyelgetik az undergroundot?

Valószínűleg egyébként Ihsahn és Uada sem amiatt dühösek, hogy valaki az övékhez hasonló dolgokat alkot. Talán inkább amiatt, hogy úgy érzik, egy nagy előadó felhasznált valamit, amit ők hoztak létre az undergroundban, és a saját művészetük részévé tették. Egy bizonyos fokig igazuk van, de azért egy arcot eltakaró kéz vagy egy ködös erdős fotó sem világmegváltóan eredeti ötletek, hanem simán feltűnhetnek több helyen is.

Recently we have seen claims of similarities found between Ihsahn and Taylor Swift's new album artworks. Yesterday we…

Közzétette: UADA – 2020. július 31., péntek

 

// //