fbpx

Tomentor, Niedergang és Archaic a Roxxy-ban!

Szeptember 5-én garantáltan sötétségbe borul a tatabányai Roxxy Club színpada, hiszen ezen a szombaton a keményebb irányzatok kapnak teret, hogy porig zúzzák az arcunkat. Az est fő fellépője a mára már abszolút kultikusnak mondható, és black metal legendává avanzsálódott Tormentor lesz, akik újra hazánkba látogatnak egy koncert erejéig, persze reméljük, hogy messze nem utoljára. Mindenesetre a korai érkezés szinte kötelezőnek is mondható mindenki számára, hiszen a black metal zászlóvivői előtt két hazai, nem kevésbé ígéretes banda melegíti be a színpadot, és a közönséget, első körben talán említsük is meg néhány szóban őket, bár úgy véljük, aki aktívan nyomon követi a hazai, keményebb műfajokat, már kívülről mondja a “leckét” velük kapcsolatban:

Talán senkinek sem kell bemutatni az este nyitóbandáját, a mára már a magyar thrash meghatározó alakjává avanzsált Archaicot. A nagyhírű Wackent is megjárt alakulat az év elején némi változáson esett át, mivel a zenekar énekese Jósa Tamás elhagyta a bandát. Szerencsére ez az esemény nem állított karót a zenekarba, és folytatták útjukat. A vírushelyzet ellenére is már volt lehetősége a nagyérdeműnek látni a megváltozott formációt, de szinte biztosak vagyunk benne, hogy ilyen nagyszabású bulin, egy 120% teljesítő zenekart fogunk látni a Roxxy színpadán.

Az este második fellépője a 2007 óta aktív Niedergang. A veszprémi alakulat a tipikus sötét és „gonosz” black metal vonulatot képviseli, és nem is akárhogy. Tökéletes felvezetője lesz a Tormentornak, hiszen Niedergang legutóbbi, 2016-ban megjelent albuma, az Átszellemülés, igazi csemege a black metal kedvelőinek. Igazi nemzetközi színvonalú anyag lett, ami büszkén mutatja, hogy Magyarországon is érdemes körülnézni tehetséges  zenekarok frontján. Álljon itt egy lemeznyi ízelítő, szerintünk ezt bizony vétek lenne kihagyni…

Végül, de nem utolsósorban a Tormentor…ugyan ki ne ismerné a hazai black metal úttörőjét? Elég talán, ha annyit mondunk, hogy Anno Domini, vagy Recipe Ferrum, és máris mindenki tudja, miről beszélünk valójában. Az 1985 óta működő csapat rövidebb-hosszabb megszakításokkal ugyan, de a mai napig aktív, azonban fellépésekkel nem halmoznak el minket, így egy-egy koncertjük kuriózumnak számít. Kár volna kihagyni a tálcán kínálkozó lehetőséget, ki tudja, mikor találkozhatunk velük legközelebb, és mit tartogat a jövő koncertek szempontjából? Legyünk optimisták persze, de jobb kihasználni minden lehetőséget!

Az esemény hivatalos FB oldalát itt találod, jegyedet pedig a TIXA felületén biztosíthatod be magadnak. Figyelem! Korlátozott számú esemény, ehhez mérten a jegyek száma is korlátozott, ha biztosan ott akarsz lenni, akkor egy percet sem érdemes késlekedni!

// //