fbpx

Több felállással turnézik Devin Townsend

Devin Townsend10/25/2011, Slim's, San FranciscoMy portfolio at http://www.skaffari.fiOn Facebook http://www.facebook.com/Miikka.Skaffari.Photography

Devin Townsend mindig egyedi, minden szempontból tökéletes produkcióiról koncertjeiről vált világhírűvé. Ahogyan korábban is elmondta, nem szereti a hagyományos turnékat – minden alkalommal változó felállásokkal teszi a turnékat még érdekesebbé. Ezt a trendet fogja alkalmazni nyáron is, amire is felfedte a következő felállást, melynek tagjai többek közt a The Faceless, a The Dillinger Escape Plan és a Decapitated némely tagja is szerepel. Múlt hónapban a következő felállással játszott:
Wes Hauch (Alluvial, ex-The Faceless, ex-Black Crown Initiate) – Gitár
Kyle Konkiel (Bad Wolves) – Basszusgitár
Dirk Verbeuren (Megadeth, ex-Soilwork) – Dob

A nyári turnén pedig a következő zenészekkel fog játszani:
Wes Hauch (Alluvial, ex-The Faceless, ex-Black Crown Initiate) – Gitár
Kerim Lechner (Septicflesh, ex-Decapitated) – Dob
Liam Wilson (ex-The Dillinger Escape Plan) – Basszusgitár

Ez utóbbi felállást láthatjuk majd mi is június 15-én az A38 hajón.
Esemény: https://www.facebook.com/events/2265801216855369/

A The MetalSucks Podcast-nek a következőket mondta Devin: “A Volume 2 turnéval a fesztiválokat (Rock Am Ring, Rock Im Prak, Bloodstock, Tuska, Wacken, Hellfest, stb.) játsszuk meg, mindenhol zseniális zenészekkel. Egy szavazást indítottam arról, hogy miket szeretne a közönség hallani tőlünk – ennek függvényében fogjuk vinni a dalokat. Nyáron egy négyfős felállással megyünk, többek közt Wes Hauch-kal, akivel a 70,000 Tons of Metal-on játszottunk együtt. Úristen, kurva jó gitáros. Krimh lesz a dobos, aki a Septicflesh-ben, a Decapitated-ben és a Behemoth-ban is dobolt. Eszméletlenül úgy odavág mindent, ahogyan szólnia kell. A The Dillinger Escape Plan-ből ismert Liam fog bőgőzni. Nagyon jó srácok, nagyon jó zenészek. Jól vibrálunk együtt. Viszont a Volume 2 turnét teljesen másképp képzelem el. Teljesen nyitott akartam lenni a közönség felé. Megkérdeztem: “Mit akartok hallani?”, hát akkor azokat játsszuk. Strapping, Terria, Ziltoid, DTP, DTB, az összes szarságot. Azt játsszuk amit akartok.”.

Amikor a változó felállások miértje került szóba, így szólt: “Nagyon meguntam, hogy ugyanazokat a setlisteket játszom, ugyanazokkal az emberekkel. Nem a zene miatt, nem a zenészek miatt. Ugyanazok a szettek, ugyanaz a backdrop, ugyanazok a szövegek a dalok között. Persze ez is egy érték és egy forma, de számomra nem elég izgalmas. Ha már távol kerülök huzamosabb időre az otthonomtól, szeretném maximálisan kiélvezni az időt, nem szeretnék unatkozni. Az az elképzelésem, hogy minden turnén valami mást akarok. Más emberek, más dalok, más összhang, más flessek. Ha egyre több zenész tudná ugyanígy csinálni, a világ egy szebb hely lenne, hiszen többször horribilis összegeket fizetünk ugyanazért a szettért sokadjára is – amit nem is élvezünk igazán, többet akarunk.”
A teljes podcast itt hallgatható meg.

// //