fbpx

THE WAITING ONES – Experimentális szólólemez a miskolci pincéből

Kovács Attila már évtizedek óta a magyar metal zenei élet aktív szereplője, régebben a Varso, Watch My Dying, Superbutt zenekarokban gitározott, napjainkban pedig a Sear Bliss és a Kill With Hate koncerteken láthatjátok. Attila zeneszerzőként is részt vett a fent említett bandák lemezeinek készítésében, de az évek során sok olyan dalt is írt amik nem kerültek fel ezekre az albumokra. Ezeknek a daloknak egy részét gyűjtötte most össze első szólólemezére, amelyet a tervek szerint még több hasonló követ majd a közeljövőben.

A For Those Who Love To Be On the Road című lemezről hallgathatjátok meg nálunk a FoodChainSaw című dalt, aminek a születéséről mesélt Attila pár érdekes dolgot:

“Pár éve – 2012 lehetett, de az évszámban nem vagyok biztos – megkeresett egy ismerős, hogy írnék-e pár számot egy projekt számára. Igent mondtam, és pár hét múlva le is szállítottam két szerzeményt. A dologból – ahogy ez a hirtelen felindulásból alapított zenekarok esetében gyakran megtörténik – végül nem lett semmi, de a dalok megmaradtak. Ahogy hallgattam a most megjelent album demó változatát, mindig ez a szám került a lejátszási lista elejére, és a végén „így maradt”, ahogy az asztalosok mondják, ha valami nem pont úgy lett tervezve, de jó lesz az.

Zeneileg szikárabb, héthúros gitáron, nyak hangszedőn előadott riffekre építő dal, a közepe felé egy rögtönzött gitárszólóval. Egy korábbi nyers változatban énekkel is elkészült, a szöveget unaloműzés gyanánt, spontán asszociációs módszerrel írtam egy háromórás vonatút során, amikor a telefonom és a laptopom is lemerült, könyv pedig nem volt nálam. Később aztán úgy döntöttem, nem érdemes a zenét elrontani azzal, hogy hülyeségeket üvöltözöm rá, de a címet megtartottam emlékbe.”

A teljes lemez meghallgatható a The Waiting Ones Bandcamp-oldalán, ahonnan letölthető a digitális változat teljes booklettel együtt.
TWO Facebook: https://www.facebook.com/TheWaitingOnesMusic
TWO Bandcamp: https://thewaitingones.bandcamp.com

// //