fbpx

Szombaton livestreamel a SYSTEM OF A DOWN

A System of a Down január 30-án 18 órakor a YouTube csatornáján indít livestreamet, ahol bemutatja a legújabb dalukhoz, a Genocidal Humanoidzhoz készített videoklipet. A stream célja, hogy pénzt gyűjtsön és segítsen a hegyi-karabahi háborúban harcoló örmény katonáknak.

„Artsakh és Örményország szabadságharcosai háborús bűncselekményeket szenvedtek el Azerbajdzsán keze által, melyeket később Törökország támogatott” – nyilatkozta a zenekar. – „A közelmúltbeli konfliktusban megsebesült hősöknek továbbra is nagy szükségük van protézisekre, fejlett kezelésre és orvosi ellátásra, a 2020. november 10-én aláírt tűzszünet után is.”

„Azért indítunk adománygyűjtő livestreamet, hogy pénzt gyűjtsünk annak a közel 1000 katonának a rehabilitációjára, akik elvesztették a karjukat és a lábukat. A finanszírozás előnyt jelent az úttörő lézerterápia bevezetésének is, ami a kémiai égési sérülések, valamint a hegesedés és a fájdalom csökkentésében segít majd. Az élő közvetítésből származó összes bevételt erre a célra fordítjuk.”

A zenekar január 30-án, este 6 órakor indítja a közvetítést, melynek a végén a Genocidal Humanoidz videoklipjét is bemutatják.

A System of a Down nemrég adta ki a Protect the Land és a Genocidal Humanoidz dalokat, hogy segítsen pénzt gyűjteni az Artsakh katonáknak. A zenekar korábban tisztázta, hogy nem terveznek új anyagot, de úgy tűnik, Serj Tankian már barátkozik a gondolattal.

Írta: Kövecses Evelin

Forrás: Metalinjection

// //