fbpx

A Subunderground mostani részében 4 új zenekar lemezét mutatjuk be

A Subunderground mostani részében olyan zenék kerülnek sorra, ahol stílustól függetlenül a torzítás tízesről indul, de a biztonság kedvéért minimum kettő drive pedált használnak.


Chat Pile – Remove Your Skin Please

Bandcamp: https://chatpile.bandcamp.com/album/remove-your-skin-please
A súlyosan hibbant lemezcím vonzott a zenekar Bandcamp oldalára, viszonylag minimális csalódási esélyekkel számolva. A megtévesztő farakáslogó alatt halálmetál helyett lecsupaszított és pőreségében világbajnok csúf noiserockba futunk bele. Tördelt riffek, kántálós-hisztérikus ének, mélyen a kilencvenes-kétezres évek zajzenéiben gyökerezve.


Portrayal Of Guilt – Suffering is a Gift

Bandcamp: https://portrayalofguilt.bandcamp.com/album/suffering-is-a-gift
A szemre nagyon fiatal srácok nagyon rövid dalokat adnak ki néhány számos kiadványokon, és ez nem is baj, mert ebből a zenéből kis mennyiség is tömény. Keveredik benne a Converge kaotikus disszonanciája, a Today Is The Day ridegsége, nagyon pici Slayer, sok sludge, nyakon zúdítva egy adag blastbeattel. A zenekar a saját Ep-k mellett egy DIY kiadót is működtet, amit a Bandcamp oldalukon lehet böngészni.


Orc – Orc

Bandcamp: https://orcmi.bandcamp.com/releases
Az első percben rettentő furcsán szól a lemez, kell néhány perc amíg megszokja a fül. Saját karaktere van, nem pedig az utóbbi évtized trendjét követve kopírozza a jól bejáratott sablonokat. Az analóg hatású, súlyosan szalagkompresszált dob és a hetvenes évek módjára asszimetrikus hangkép mintha egy dobozból szólna. Vékony, zümmögő gitár és basszus, egy darab szimpla ének középen, szerintem vagány és bátor megoldás. A zene a stoner rockhoz van legközelebb, jó dalokkal és egy világbajnok énekessel, akiről gyakran ugrik be Chris Cornell és az Audioslave hatalmas refrénjei.


Elder Druid – Golgotha

Bandcamp: https://elderdruidband.bandcamp.com/album/golgotha
Észak-írországi zenekar, a második albumuk a napokban jelent meg. A fuzzos torzítás miatt gyakran emlegetik stonerként a zenéjüket, de sokkal közelebb van a korai Crowbarhoz. Nagyon fiatalok, képi világban hozzák a mostanában kötelező okkult külsőségeket, de szerencsére ezen túl tartalmasabb az összkép. Érdekesség, hogy Rhodes orgona és theremin is hallható a dalokban, nagyon jó párosítás. A videót nézve fedeztem fel, hogy az egyik gitárosnak konkrétan hiányzik a bal kézfeje! Maximális tisztelet a srácnak, és innentől kezdve ezt a dalt fogom belinkelni minden elém kerülő zenészhiszti mellé kommentnek.

– Vikomt

// //