fbpx

SLAYER – DAVE LOMBARDO és KERRY KING új bandát akart alapítani JEFF HANNEMAN halála előtt

A Slayer basszusgitáros-vokalistája, Tom Araya már a 2010-es évek elején ki akart lépni a zenekarból. Az exdobos Dave Lombardo egy interjúban elmondta, ő és a gitáros Kerry King tudtak Araya szándékairól, ezért új banda alapításán gondolkoztak – méghozzá az Exodusból ismert Gary Holttal.

A történet végül máshogy alakult, hiszen a Slayer gitárosa, Jeff Hanneman 2013-ban elhunyt, és keríteniük kellett valakit a helyére – így került be végül Gary a bandába.

„Mikor még a zenekarban voltam, tudtam, hogy Tom ki akar lépni. Kerry és én egy új bandát akartunk alapítani Tom nyugdíjba vonulása után, és már nézelődtünk gitárosok után. Amikor a Slayer a Hellfesten játszott, azt beszéltük, ’Hé, nézzük meg az Exodust!’” – emlékezett vissza Lombardo.

„Szóval Kerry és én odamentünk a színpadhoz, ahol az Exodus játszott, megálltunk a színpad bal oldalán – és néztük Garyt. Azt mondtam Kerrynek: ’Ő a mi emberünk. Ilyen gitárosra van szükségünk.’ Aztán kiderült, hogy Jeffet kellett pótolnunk”.

„Nem hiszem, hogy elmondtuk Garynek, hogy Kerry és én egy új zenekart akarunk alapítani, de ő volt az első gondolatunk, amikor eljött a pillanat, és én egyetértettem vele”.

Kerry jelenleg egy új zenekaron dolgozik, melyben állítólag Paul Bostaph, Phil Anselmo és Gary Holt játszik. Lombardo a Suicidal Tendencies-ben, a Misfits-ben, a Mr. Bungle-ben és a Dead Cross-ban dobol és valószínűleg még egy millió másik projekten dolgozik.

Írta: Kövecses Evelin

Forrás: metalinjection.net

// //