fbpx

SERJ TANKIAN a SYSTEM OF A DOWN-ból nem érti, hogy nem esett le a rajongóknak a politikai üzenet

System of a Down, vagy legalábbis a szövegíróik sosem titkolták a politikai nézeteiket. Az olyan dalok, mint a Prison Song vagy a B.Y.O.B. félreérthetetlenül explicit üzenetet közölnek, és az énekes Serj Tankian nem érti, hogy ez hogy maradhatott ki pár rajongónak az évek során.

Tankian nemrég a Side Jams With Bryan Reesman podcast-ban tisztázta, hogy a System of a Down mindig is egy politikai töltetű banda volt. Tankian elárulta, hogy pár rajongó ellenzi a szövegeket, ami furcsa, figyelembe véve, hogy a legújabb anyaguk 2005-ös. Tehát egy kicsit elkéstek a kritikával.

Mindig a pizzához hasonlítottam a zenét – valaki a ropogós tésztát szereti, valaki a sajtot, valaki a feltétet. Tehát amikor valaki azt kommenteli, hogy szereti a zenémet, de a politikai nézeteimre nem kíváncsi, azt korrektnek tartom. Ha intelligensen közlik, akkor korrekt, de néha nagyon aljasok tudnak lenni. De egyvalamit nem értek, és sok követőnk is ezen a véleményen van. Ők is azt a kérdést teszik fel a mocskolódóknak, hogy ‘ti egyszer sem figyeltétek meg a szöveget 20 év alatt? Mindig is ugyanezeket a dolgokat fejtette ki a zenéjében. Mi van veletek, ti csak táncoltok rá, mert jó a lüktetése? Nem veszitek az üzenetet?'”

Tankian később kiemelte, hogy pár rajongónak le sem esett, hogy a B.Y.O.B. egy anti-imperialista szám. “Nem értem – nem értem, hogyan nem esett le, csak találgatok.” A beszélgetés nem sokkal azután zajlott, hogy a System of a Down dobosa, John Dolmayan kijelentette, hogy szerinte Donald Trump a kisebbségiek legjobb barátja“.

// //