fbpx

SCOTT IAN (ANTHRAX): “Egy ilyen bandának, mint mi, ennyi kiadvánnyal már nem kell több lemezt írnia”

A Talk Is Jericho podcast egyik adásának vendégeként az Anthrax dobosa, Charlie Benante és gitárosa, Scott Ian az 1985-ös Spreading The Disease és az 1987-es Among The Living albumukról beszélgettek a házigazdákkal, Chris Jericho-val és Eddie Trunk-kal.

Charlie így számolt be az albumokról: “A[z 1984-es] Fistful [of Metal] az első albumunk, de számomra valójában a Spreading számít az első albumnak, amit a klasszikus lineup-pal [adtunk ki]. És ez a két lemez, az Among és a Spreading… Figyelj, az Among indította be a karrierünket. Ha nem lett volna Spreading, nem lett volna Among sem. Ezt a kettőt nagyon nagyra tartom a karrierünk szempontjából. Mindkét lemezt szeretem. Voltak pillanatok, folytak az események, volt egy bajtársiasság. Fiatalok voltunk. A 20-as éveink elején voltunk, akkor ismergettük meg egymást, és bumm, már itt is van. Innentől összetartozunk örökké. Turnézni megyünk, összebarátkozunk. Aztán rájössz, hogy kinek milyen problémái vannak, de mégis tudtok együttműködni, mert szeretitek, amit csináltok. Voltak próbára tevő időszakok, de ha nem lettek volna, ki tudja, megírtuk-e volna a Worship Music [2011] vagy a For All Kings [2016] albumokat.

Scott hozzátette: “Annyi biztos, hogy a ’85-87-es időszak az oka, hogy most itt beszélgetünk telefonon. Képesek voltunk elég mély nyomokat hagyni a bolygón az emberek pszichéjében. Az emberek beleszerettek abba, amit csináltunk, és ez így ment a következő években is. Most valahol ezen a bolygón van egy gyerek – szó szerint gyerek -, aki talán most hallgatja először az Among The Living-et, mert a bátyja megmutatta neki, vagy valami más okból; vagy megtalálta online, mert azt írták, hogy ‘ha ez tetszett, akkor ez is tetszeni fog’. Ez egy megkérdőjelezhetetlen lemez. Mindkettő az. Nem tévedhetsz velük, úgy érzem, egyikkel sem, örökzöldek. Igen, ezeknek a lemezeknek köszönhetjük a karrierünket.

Majd folytatta: “Nagyon könnyű lenne szerintem – de talán nem a ‘könnyű’ a megfelelő szó -, de egy olyan bandának, mint mi, ennyi kiadvánnyal, már nem kell több lemezt írnia. Olyan ponthoz érkeztünk a karrierünkben, ahol elég lenne csak kétévente elmenni koncertezni azokkal a számokkal, amiket mindenki hallani akar – ugyanazzal a 14-18 számmal, amit mindenki hallani akar, ezt már meg is tehettük volna. De nem ez a jellemző ránk. Szóval amikor az emberek magasztalják a Worship Music-ot vagy a For All Kings-et, nagyon jól esik, mert olyan keményen dolgoztunk azokon a lemezeken, és olyan sokat beletettünk magunkból és az életünkből, és jól esik tudni, hogy ma az emberek ugyanúgy rezonálnak a lemezekre, mint 30 évvel ezelőtt; jól esik mint művész. És a tény, hogy nem kell a babérjainkon csücsülnünk, szokták mondani. Mindig törekszünk előre.

Két hónapja Ian elmondta a Full Metal Jackie által vezetett Whiplash rádióműsorban, hogy az Anhtrax feltehetően nem fog kiadni új anyagot, amíg a koronavírus-járvány nem csillapodik, és nem mehetnek turnézni az anyag promózására. “Az a véleményem, hogy nem akarok új anyagot kiadni, amíg nem koncertezhetünk. Ez az, amit én szeretnék csinálni, de persze nem én irányítom a világot, ahogy azt sem, mi fog történni a COVID-dal. Ki merem jelenteni, hogy [2021-re] készen fogunk állni, hogy megírjunk egy lemezt. Szerintem ezt fogjuk tenni, amint készen állunk rá. Nem lenne értelme, ha elkészítenénk egy albumot, majd csak ülnénk rajta anélkül, hogy felvennénk.

A 2019-es Download Festival-on az Egyesült Királyságban Benante beavatta a közönséget, hogy a következő lemezen hallható lesz pár meglepetés. “Van pár extrém dolog a lemezen. Több dolog van, amit ki fogunk próbálni, ami egy szinttel feljebb emeli az anyagot.

Szintén abban az évben Benante elmondta az ausztrál Everblack podcastban, hogy az Anthrax új zenéje agresszívebb stílusú lesz.

For All Kings sok kritikus szerint az Anthrax legerősebb albuma.

 

// //