fbpx

ROTTING CHRIST tagokról neveztek el egy fosszíliát

A görög testvérpár, Sakis és Themis Tolis neve most már örökre fennmarad, hiszen nemrég felfedeztek egy ősmaradványt, ami az ő nevüket kapta. Dr. Ben Thuy és Dr. Lea Numberger, a luxemburgi természettudományi múzeum kutatói találtak egy új kígyókarú fajt, amit a Tolis testvérek tiszteletére Brezinacantha Tolis-nak neveztek el.

Sakis Tolis így köszönte meg a megtiszteltetést: „A legmélyebb köszönetem szeretném kifejezni a paleontológus közösségnek, különösen Dr. Ben Thuy-nak és Dr. Lea Numberger-nek, akik rólunk neveztek el egy fosszíliát. Ez az egyik legnagyobb megtiszteltetés, amit valaha kaptam mind magánemberként, mind zenészként, és erőt adott nekem ahhoz, hogy tovább tudjak alkotni ezekben a nehéz időkben. A Brezinacantha Tolis a Maastrichti Természettudományi Múzeumban található. Ha a közelben vagy, nézd meg!”

A kutatók elmesélték, mi inspirálta őket a névadásban: „Amikor először megláttuk az ősmaradványt, azonnal tudtuk, hogy ez valami izgalmas dolog. Kiderült, hogy a tudomány számára eddig ismeretlen fajról van szó, így mi nevezhettük el. A névválasztással a tudomány és a zene iránti közös szenvedélyünket szerettük volna kifejezni, és úgy döntöttük, hogy az egyik kedvenc zenekarunkat tiszteljük meg ezzel.”

„Az új fosszília egy olyan állathoz tartozik, ami sötét, mérgező környezetben élt az ősi óceán mélyén, és a halott elődjei maradványaiból táplálkozott. Ez színtiszta black metal! Azzal, hogy Sakis és Themis Tolis-ról neveztük el, akadémiai elismerést szerettünk volna adni a tehetségükről és a kemény munkájukról. Most a birtokukban van egy kis darabka halhatatlanság, mert a tudományos fajok nevei örökké élnek.”

Írta: Kövecses Evelin

Forrás: Metalinjection

// //