fbpx

Rock és metal online koncertnaptár

Elmaradnak sorra a koncertek és a fesztiválok mindenütt a vírus miatt és bár a zeneipar hatalmas pofont kapott tőle, több neves szereplője is streaming-szolgáltatókon keresztül igyekszik szórakoztatni a közönségét – Dave Grohl és Billie Joe Armstrong előadásait már láthattuk a hálószobájukból, ahol a kedvenc slágereinket játsszák. A rock és metal fanoknak több kiadó és zeneipari cég is további élő közvetítéssel fog készülni. A felvételt a Songkick Youtube oldalán tudjátok majd megnézni.

Metallica Mondays

Minden hétfő este a Metallica egy korábban rögzített koncertet stream-el a Facebook-on és a Youtube-on egyaránt.

Knotfest – Heti Live Stream

A Knotfest weboldala a kedvenc metal bandáink koncertfelvételeivel fog nekünk kedveskedni minden pénteken. Eddig a Lamb of God és a Megadeth működött közre, melyhez élő chat is párosult a zenészekkel.

Napalm Records “Napalm Sofa Series”

A legnagyobb osztrák metal kiadó élő beszélgetéseket és koncerteket mutat be a Facebook oldalán, néhány naponta jelentik be mindig a következő adást.

Wiretap Records

A szóban forgó kiadó egy egy hónapos sorozatot indított a karanténra, mely április 10-én indított el “Wiretap Records Family Vacation Live Stream Series”

Five Finger Death Punch

A zenekar április 20-a és 24-e között minden nap helyi idő szerint este 7 órakor valamelyik koncertjét fogja streamelni az Instagram és Youtube oldalán.

Devin Townsend

Április 18-án, április 25-én és május 2-án szombatonként a Stageit-en keresztül. A koncertekből származó bevételét különböző segélyszervezetek számára ajánlotta fel.

The Loop.tv Music Festival

A Loop és a Twitch összeállt egy kétnapos virtuális zenei fesztiválra invitál bennünket április 24-én és 25-én, melyből a bevételt a zeneipari károsultak megsegítésére ajánlják fel, a MusiCares és egyéb alapítványokon keresztül.

Minecraft Music Festival

A Courier Club zenekar által létrehozott Minecraft Music Festivalon többek közt olyan koncerteket nézhetünk meg, mint a Fever 333, vagy a Pussy Riot. Minden bevétel a CDC Conoravirus Emergeny Response alapítvány javára megy.

Trivium

A Trivium pedig április 27-én, este 9-kor fog virutális koncertet adni a weboldalukról.

// //