fbpx

ROBB FLYNN (MACHINE HEAD) szerint még legalább 4 évig nem áll vissza az élet a normál kerékvágásba

Machine Head énekes-gitárosa, Robb Flynn szerint nem tér vissza a korábban megszokott élet a közeljövőben. Áprilisban eredetileg azt nyilatkozta, hogy úgy látja 2022-ig  nem fog normalizálódni a helyzet, de azóta már még kevésbé bizakodó. Egy interjúban a Loudwire-rel elmondta, hogy szerinte a vírus és az általa okozott károk még legalább négy évig kitartanak. Lehet, hogy nem is jár olyan messze az igazságtól.

Alig győzöm kivárni a napot, amikor végre újra színpadra léphet a Machine Head – ez olyan, mint egy vallási élmény. Akkora közösségi élményt ad, ahogy együtt énekel velünk a közönség, nagy szerepet töltenek be a koncerteken.

Beszéltem emberekkel az iparon belül, sok hely már tervez kinyitni, de csak 25%-os kapacitással. Én pedig meglepődtem: 25 százalék? Az kemény. Amikor össze van zárva a közönség, mint a heringek, és mindenki együtt izzad az elő sorban – ez a fajta összekapcsolódás teszi az egészet olyan élvezetessé.

Mondogatom már egy ideje és márciusban is mondtam, nem váltott ki nagy üdvrivalgást, de tudom, hogy sokan értékelik az őszinteségem. A koronavírus még kettő vagy talán négy évig is el fog tartani. Nem hinném, hogy normalizálódik a helyzet még vagy négy évig, akármi is legyen.

Szerintem nagyon hasonló lesz ez az 1918-as spanyolnáthához, ami pár évig tartott, hullámai vannak, néha elcsitul, majd újra feltör. Már mindenkinek elege van belőle, mindannyian sokkolódunk és anyagilag is tönkremegyünk, és az lesz, ami 1918-ban, hogy még vagy 2 évbe telik majd, mire az emberek visszanyerik a bizalmukat, hogy visszalépjenek a normál életükbe.

Végig kell járnunk ezt a hosszú utat. Tudom, nem ezt akarják hallani az emberek. Azt akarják hallani, hogy már jövő márciusban minden visszaáll. Én úgy működöm, hogy a tudat, hogy ilyen sokáig szó sem lesz turnéról, engem tulajdonképpen csak megnyugtat. Arra késztet, hogy kitaláljam, hogy navigáljam tovább a bandát mint vezető. Ki kell találnunk, hogy hogy oldjuk meg a helyzetet, mert egyszerűen nem csoportosulhatnak az emberek úgy, hogy azzal a promoterek, a helyek és a bandák bevételhez juthassanak.

Drága dolog turnézni. Senki nem fogja fel, mennyire drága. A metal koncertjegyek szinte változatlanok az elmúlt 15 évben. Nem tudom, mi a megoldás, de nem az, hogy megemeljük az árakat, mert sokan nem tudnák megfizetni. Még sok mindent ki kell találni, csak túl kell esnünk rajta, és akkor meglátjuk, mi lesz a vége.

Fotó: Grizlee Martin

// //