fbpx

Repülőgép-hangárt vásárol a TRIVIUM

Szokatlan lépésre készül a Trivium: a 2020 júliusi livestream eseményük, az A Light or a Distant Mirror bevételének egy részéből egy leszerelt repülőgéphangárt fognak vásárolni. A hangárt a banda székhelyeként fogják használni, próbák és livestream-ek helyszíneként, valamint a felszerelésük tárolására. Elég menő elmondani, hogy a bandádnak van egy saját hangára, nemde?

Az énekes-gitáros Matt Heafy elmondta, miért döntöttek így: “A hangár, amit megveszünk, hatalmas. Először is be fogunk építeni és körülkeríteni egy helyet, ahol próbálni tudunk. Aztán alatta egy stúdiót fogunk létesíteni, majd a külteret is beépítjük. Úgy képzelem, hogy 3-5 évbe fog telni, mire megépítjük a külső részt, ahol a repülő állt, olyan lesz, mint a Full Sail show. Teljesen berendeznénk. (…) Remélhetőleg fel tudjuk szerelni kamerákkal, hangtechnikával, és minden eseményt meg tudunk majd itt tartani.

A kérdésre, hogy mégis hogy jut ilyen eszébe egy zenekarnak, Matt elmondta, hogy nem tetszett nekik a szituáció, hogy egy olyan helyen próbálnak, amit igazából nem szeretnek, és hogy valaki másnak kell érte bérleti díjat fizetniük. Bérletfizetés helyett inkább a projektbe és a jövőjükbe akarnak invesztálni. “Mindig is akartunk egy székhelyet magunknak, ahol csinálhatjuk a dolgainkat. Szó volt egy helyről, ahol tudunk próbálni, cuccokat tárolni és stúdiózni.” Rájöttek, hogy livestream-eket is szeretnek közvetíteni, a hely pedig erre is alkalmas.

Felvettem a kapcsolatot az ingatlanügynökünkkel, aki anno segített a feleségemnek és nekem megszerezni a házunkat, valamint Paolo-nak is segített a költözésben. (…) Szóval vele nézegettünk ingatlanhirdetéseket, rengeteg különböző helyet láttam. Nem mondom, hogy most van a legalkalmasabb időszak a vásárlásra, de most is oké. Nagyon jól gazdálkodunk a pénzünkkel. Nem vagyunk egy pénzes banda. Nem lakom kastélyban. Megvan, amire szükségünk van és ezt szeretjük. A próbaterem ötlete is hasonló volt. Úgy voltunk vele, hogy találjunk egy termet, ami pont fedezi a szükségleteinket – a mérete, a formája, egy hely, ahol pont azt tudjuk csinálni, amit akarunk. Aztán az ingatlanközvetítővel beszéltem a hangár ötletéről, mert valahol láttam egyet egy repülőtéren. Megemlítettem az ötletet az anyósomnak, aki azt felelte: “Tudod, kinek van [hangárja]? Ashley [a feleségem] nagybátyjának.

Jelenleg Ashley nagybátyjával és annak fiával tárgyalják az üzletet, akiknek éppenséggel több használaton kívüli repülőgép-hangárja is van. Nem akkora, mint egy kereskedelmi repülőé, hanem sokkal szerényebb, de Matt örül, hogy családon belül marad a hangár, így tudja támogatni a rokonait.

// //