fbpx

PREMIER! Megérkezett az új ROCKEN DOGS lemez

Sokat vártunk a ROCKEN DOGS új lemezére, de ma megérkezett az Amíg Bírom című album, amit a Spotify, Apple Music, Deezer stb zeneszolgáltatoknál már végig is hallgathattok. A premier kapcsán kérdeztük a zenekart, hogy miért kellett 7 évet várni az újabb nagylemezre, hogyan készültek a dalok, és hogy mennyire viselte meg őket az elmúlt időszak koncertek nélkül.

Előző nagylemezetek megjelenése óta 7 év telt, mi történt azóta a zenekarral?
Röviden összefoglalva: koncertezés, EP, videoklipek, tagságbeli változások. Nem szerettük volna, hogy ennyi idő teljen el két nagylemez közt, de sokszor nem úgy alakultak a dolgaink, ahogy azt elképzeltük, az a rohadt idő meg sunyin telik közben, pláne egy zenekar életében.

A zenekar összes tagja aktívan részt vesz a dalok írásában? Hogy készül egy nóta, a próbateremben rakjátok össze vagy valaki otthon megírja és a többiek hozzárakják a részüket?
A dalok zenei alapjai és a szövegek Berkétől érkeznek, ezekhez mindenki kidolgozza a saját részét otthon, és együtt kialakítjuk a végleges verziót. Ezek a folyamatok korábban nagyrészt a próbateremben zajlottak, azonban a járványhelyzet miatt kidolgoztunk egy home-office munkamódszert, így véglegesítettük és vettük fel az új lemez dalait.

Mit gondoltok miben változtak az új lemez dalai a korábbi anyagokéhoz képest?
Az új dalokban is a tőlünk már megszokott rockot hozzuk, ezek vagyunk mi. Viszont zeneileg és szövegileg is kiforrottabbnak tartjuk a lemezt régebbi anyagainknál, a legszembetűnőbb változásnak pedig a hangzást mondanánk, ami szerintünk az eddigi legjobb.

Ti egy nagyon aktívan koncertező zenekar vagytok, hogy tudtátok ezt az időszakot átvészelni? Pozitívan hatott a zenekarra ez az időszak vagy azért megszenvedtétek az elmúlt hónapokat? Mit gondoltok milyen hatással lesz ez az időszak a jövőbeli koncertekre?
Természetesen minket is megviselt a tudat, hogy most bizonytalan ideig nem koncertezhetünk. Nálunk csak 2-3 lekötött koncertet érintett a járványhelyzet miatti leállás, sz*r belegondolni, hogy más zenekaroknak komplett turnéja maradt el, nem is beszélve a fesztiválszezonról… Viszont így volt időnk kényelmesen megcsinálni a lemezt, azzal is el lehet ám szórakozni, mert ugye egy lemezt sosem lehet befejezni, csak abbahagyni 🙂 Mi arra számítunk, hogy amikor majd újra lehet koncertezni, minden egyes ilyen esemény fel fog értékelődni az eddig megszokotthoz képest, az előadók és a közönség számára is. Legalábbis mi baromira fogjuk élvezni a bulikat!

Vannak már terveitek a lemezbemutató koncert kapcsán?
A jelenlegi helyzetben nagyon nehéz bármit is tervezni, de természetesen a jövő évben amint lehet, szeretnénk minél több helyre eljutni az új lemezzel, és tőlünk megszokott hangulatú koncerteket nyomni!

 

Ha a digitális zeneplatformokon szeretnéd hallgatni az új ROCKEN DOGS lemezt kattints az alábbi linkekre:

Spotify: https://open.spotify.com/album/4UfRBkEYWuzLEufhUDon7q

Apple Music: https://music.apple.com/us/album/am%C3%ADg-b%C3%ADrom/1544270464?uo=4&app=music&at=1010lNUR

Deezer: https://www.deezer.com/us/album/192358422

// //