fbpx

PHIL DEMMEL (a MACHINE HEAD ex-gitárosa): “Semmi vágyam vagy igényem nincs már ROBB FLYNN-nel beszélni”

Machine Head korábbi gitárosa, Phil Demmel Dean Delray Let There Be Talk című podcast-jában a kérdésre, hogy kapcsolatban áll-e a zenekar frontemberével, Robb Flynn-nel a koronavírus-járvány alatt, így felelt: “Nem igazán beszéltem vele, mióta vége lett [pályafutásomnak a bandával]. Semmi vágyam vagy igényem nincs már többé beszélni vele.

Demmel 2019-ben azt mondta az In The Pitts Of Metal And Motor Chaos című podcast-ban, hogy a Machine Head időközben Robb Flynn-szólóprojektté vált. “Nem banda voltunk” – mondja. “Az egész Robb projektje volt, ahol csak közölték velünk, mi fog történni… Idővel minden megváltozott. A fenébe, 16 évig együtt voltunk, és ez után változott meg minden. Változások következtek be, és mivel nem az történt már, amiben anno megállapodtunk, vagy amiben részt akartunk venni, leléptünk [Dave McClain, dobos és én]. Mi is a saját dolgunkat csináljuk, és Robb is.” Demmel arról kis beszámolt, hogy a Machine Head zeneileg is hatalmas fordulatot vett negatív irányba, amikor a 2018-as Catharsis albumot írták, melyet Demmel, elmondása szerint, ki nem állhatott.

SiriusXM rádió Liquid Metal adásában elmondta, hogy sok minden volt, amit a Machine Head-ben töltött ideje alatt nem tudott megtenni, például nyilatkozni a sajtónak. “Volt, amikor kaptunk privilégiumokat, és adtunk interjút. A beszélgetések [Robb-bal] elviselhetetlenek voltak. (…) Az utóbbi időben ez már csak a megélhetésem volt. Nem szerettem már a munkám.

Phil azt is elárulta, hogy a sok, a feleségével való beszélgetéssel töltött, és álmatlan, stresszes éjszaka után döntött úgy, hogy kilép a Machine Head-ből. “Ez aztán eljutott arra a szintre, amikor már nem tudtam tovább folytatni. Nagyon egészségtelen fizikailag, baromi egészségtelen mentálisan is, és már a családi életemre is rányomja a bélyegét, és itt kell meghúznom a határt. Ez már nem móka és kacagás, ott kell hagynom a munkámat. Ezzel betelt a pohár.

Demmel 2018-ban jelentette be a kilépését a bandából, amit akkor azzal magyarázott, hogy más irányba szeretne elmenni zeneileg. A Freaks & Zeroes turnét még befejezte, mielőtt kilépett.

Azóta Demmel az újraalakult Vio-Lence nevű bandával koncertezgetett 2019 és 2020 nagy részében, amiben a ’80-as és ’90-es években Robb-al zenélt együtt. Nemrég leszerződtek a Metal Blade Records-zal, új kislemezük 2021 végén várható.

 

Forrás: Blabbermouth

// //