fbpx

PAUL MAZURKIEWIC, a CANNIBAL CORPSE dobosa elmondta, hogy miért örült ERIC RUTAN csatlakozásának

A 15. stúdióalbumát adja ki április 16-án a Cannibal Corpse. A Violence Unimagined névre hallgató lemez a Metal Blade Records gondozásában jelenik meg és Erik Rutan, a death metal színtér egyik legelismertebb gitárosa is közreműködik rajta. A Morbid Angel gitárosaként és a Hate Eternal énekes-gitárosaként ismert zenész nem csak a gitáros, hanem a produceri tudásával is segítette az új anyag létrejöttét, amit Floridában, a Mana Recording stúdióban vettek fel. Rutan korábban már négy Cannibal Corpse albumon is producerkedett, olyan zenekarok mellett, mint a Goatwhore, a Soilent Green és a Belphegor. Rutan 2019 óta segíti ki élőben a bandát, 2020 óta pedig hivatalosan is tag és az írási folyamatból is kiveszi a részét.

A Cannibal Corpse dobosa, Paul Mazurkiewicz egy videóinterjúban beszélt Rutan csatlakozásáról (a videót lásd lejjebb): „Tök jó, hogy Erik benne van a zenekarban, természetesen. Azonnal megírt 3 dalt az új lemezre és szövegeket is írt, ami elég király. Nyilván már évek óta dolgozunk együtt – ez már az 5. lemezünk lesz, azt hiszem, amit együtt csináltunk. És barátok is vagyunk már elég régóta. Ő egyértelműen egy kapocs a death metal közösségben – tisztelik, ismerik, egy kiváló gitáros, aki keményen dolgozik. Szóval elég menő, hogy velünk van. Nyilván mindig ő volt a producerünk, vagy legalábbis sokszor, de az, hogy a zenekar része és most már zeneileg is kiveszi a részét a munkából és feljátssza a dalokat az albumra, beleteszi a gitártudását, szólókat, és ahogy mondtam, dalokat is ír… az elég király.”

Rutan akkor csatlakozott beugró gitárosként a zenekarhoz, amikor két évvel ezelőtt az előző gitárost, Pat O’Brien-t letartóztatták Floridában rendőr ellen elkövetett súlyos testi sértés és betöréses lopás vádjával. A hatóságok azt mondják, betört egy floridai házba, a földre lökött egy nőt, majd a rendőr felé futott egy késsel. Kevesebb mint fél mérföldre O’Brien letartóztatásának helyszínétől tűz ütött ki abban a házban, amit bérelt. A tűzoltók fegyvereket, zárt széfeket és lehetséges robbanószerkezeteket is találtak. A ház tulajdonosa nem akart videón szerepelni, de azt nyilatkozta, hogy a gitáros azt mondta neki, valaki üldözi; ő azt hitte, a gitáros csak hallucinál. Ijedtnek tűnt és olyan is előfordult, hogy elbújt a szekrényben.

Írta: Kövecses Evelin

Forrás: Blabbermouth

// //