fbpx

OZZY OSBOURNE: “Ha elkapom a COVID-19-t, nekem annyi”

Ozzy Osbourne azt nyilatkozta a a GQ Magazinnak, hogy mivel légzőszervi rendellenességben szenved, így sokkal nagyobb eséllyel kap el súlyos tüdőgyulladást, szóval egy koronavírus-fertőzésnek végzetes kimenetele lehet.

Tüdőtágulatom van, szóval ha elkapom a vírust, nekem annyi” – mondta a COPD nevű tüdőbetegség azon típusára utalva, ami nehézzé teszi a légzést, és idővel csak rosszabbodik.

A kérdésre, hogy hogy érzi magát jelenleg, Ozzy ezt válaszolta: “A műtét, amit végeztek rajtam, padlóra tett. Eltörtem a nyakam egy biciklibalesetben [2003-ban], és ahogy gyógyult, összenyomta a gerincoszlopomat, szóval mindenféle furcsa dolog kezdett történni velem. Színpadon voltam, és egyszer csak egy éles fájdalmat éreztem a testem egyik oldalán. 18 hónappal ezelőtt kimentem a fürdőszobába sötétben, és elestem. Mondtam [a feleségemnek]: ‘Sharon, a földön fekszem’, mire azt felelte: ‘Hát akkor kelj fel!’. De nem tudtam. Ha 70 éves az ember, megnyílnak a kapuk minden baleset előtt. Én ezt sokáig megúsztam.

Ozzy azzal folytatta, hogy minden erejével azon van, hogy óvja magát. “Ha kimegyek, maszkot hordok, de nem szeretek maszkot hordani, úgyhogy nem nagyon megyek ki. Az albumom producere [Andrew Watt] elkapta a vírust. Minden nap beszéltem vele telefonon, és mondta, hogy nem tud aludni, mert amint aludni megy, megáll a légzése. Ő már nem ugyanaz az ember. Mint bárki, akinek halálközeli élménye volt, ő is óvatosabb lett. De a két unokám is elkapta, és semmi tünetük nem volt. Egyszerűen lepattant róluk.

Szeptemberben Ozzy azt mondta, nem oltatja be magát a koronavírus ellen, annak ellenére, hogy a Parkinson-kórja miatt veszélyeztetett. A Rock Classics Radio-ban elmondta: “Megpróbálok felépülni, hogy megkaphassam… Az egyetlen jó dolog a pandémiában, hogy amúgy sem tudtam volna dolgozni a sérüléseim miatt. Remélem, hogy 2022-ben már koncertezhetek.

Őszintén szólva nem hiszem, hogy jövő év végéig rendeződne a dolog. Szerintem ez a tél nagyon rossz lesz, mert influenza lesz. Az emberek nem akarják magukat beoltatni ellene.

Semmi áron sem leszek az elsők között, akik megkapják az új vakcinát. Nem akarok én lenni az első, aki agancsokkal ébred másnap reggel.

Májusban Ozzy arról számolt be, hogy még nem épült fel 100%-osan a számos egészségügyi problémájából, amiktől a tavalyi év során szenvedett, mint az esés, nyaksérülés és influenza. Azt is elárulta, hogy nagyon szeretne újra színpadra lépni, ha visszanyerte egészségét és elmúlt a járványveszély.

Augusztusban Ozzy kijelentette, hogy a koronavírussal kapcsolatos intézkedései alapján Donald Trump szerinte “úgy viselkedik, mint egy őrült”. “Egész életemben nem találkoztam ilyesmivel. Csak egyre rosszabb lesz, nem javul. Ez a pasi pedig úgy viselkedik, mint egy őrült. Nem szeretek annyira belemenni a politikába, de de el kell mondanom, mit érzek vele kapcsolatban. Talán trükközik és meg fog lepni minket, remélem. Többezer ember halt meg mostanában egy nap alatt [Amerikában]. Ez őrületes. Muszáj betartani a távolságot és a maszkviselést, különben soha nem lesz vége” – mondta a Rolling Stone magazinnak.

Amikor beütött a járvány, Ozzy éppen az elmúlt évtizedben kiadott első szólóalbumát jelentette meg, az Ordinary Man-t. A felvételt tavaly év végén készítette, mialatt lábadozott.

Ha esetleg valaki lemaradt volna, 2022.02.02 a budapesti OZZY koncert dátuma, jegyeket itt tudtok vásárolni https://www.livenation.hu/show/1322398/ozzy-osbourne-no-more-tours-2/budapest/2022-02-02/hu

Forrás: Blabbermouth

// //