fbpx

Obscura-A Dürer Kertben csapnak le újra!

 

Február 23-án nagyon erős este körvonalazódik a Dürer Kert falai közé, és ez a kijelentés is csak akkor állja meg a helyét, ha az este végére egyáltalán megmaradnak azok a falak! A Phoenix Music Hungary brutális zenei étlapot terít elénk februárra, hiszen egy színpadon találkozhatunk a technikás death metalban utazó Obscurával, akiket olyan zenekarok fognak kísérni, mint a Got Dethroned, Thulcandra, és a Fractal Universe.

A német Obscura 2002 óta dübörögteti a hangfalakat, lemezeiket pedig már nem kisebb kiadó, mint a Nuclear Blast adja ki. 2018-ban ötödik nagylemezük is napvilágot látott Diluvium címmel, ám bátran kijelenthetjük, hogy egyik korgongjuk sem sikerült soványra, így egészen biztosan minden korszakukból hallhatunk némi megidézést a koncerten. Természetesen a hangsúly a legutóbbi korongon lesz, hiszen ez a koncert körút egyben lemezbemutató is. Érdemes a találkozásig alaposan meghallgatni, hiszen garantáljuk, hogy szinte nincs is rajta gyengébb pillanat!

A Metal Blade Records égisze alatt zenélő God Dethroned nem mai csapat, hiszen 1991 óta kínálják nekünk a súlyosabbnál súlyosabb riffhalmazokat, és a stúdióban sem tétlenkednek túl sokat, ezt bizonyítja jelentős számú korongjuk is, no meg persze az, hogy idén jelenik meg újabb nagylemezük Illuminati címmel, melyről egy új szerzeményt már le is fülelhettek! Élőben még nagyobbat fog ütni, azt garantáljuk…

A fellépőknek még két ilyen komoly eresztés mellett sincs vége, hiszen német mesterek is csatlakoztak a turnéhoz, mégpedig a Thulcandra személyében! A csapatot 2005 után egy hosszabb csönd vette körül, ám szerencsére 2008 óta ismét megállíthatatlanok, és persze alig várják, hogy az itthoni közönség előtt is szétszedhessék a koncerttermet. Utoljára 2016-ban jelentettek meg egy EP-t, azóta stúdiófronton nem tudunk nagyobb tevékenykedésről hírt adni, de bízunk benne, hogy a koncerten sok mindenre fény derül egy kiadós zúzda mellett!

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a Fractal Universe legényésge fogja alaposan megbüntetni a hallójáratainkat, akik Franciaország méltó küldöttei. A fiatal, de iszonyúan tökös zenével operáló technikás death metal legények 2013 óta gyilkolják a húrokat, szerintünk itt sem fogjuk erős libabőrözés nélkül megúszni a találkozást. Két nagylemez után némileg irányt váltottak kiadvány szinten, így 2020-ban egy élő felvételt tesznek le az asztalra, de ha nem csak hallgatni szeretnéd őket a hangfalakon, hanem élőben is szeretnéd látni a zúzásukat, akkor február 23-án irány a Dürer Kert!

Jegyedet a már jól ismert TIXA felületén tudod beszerezni, hivatalos eseményt itt találsz.

Alaposan készülj fel, komoly hangrobbanásnak ígérkezik!

 

// //