fbpx

Nyerj Éjjel-nappal Judas Priest könyvet

A közelmúltban jelent meg magyarul K.K. Downing önéletrajza, az Éjjel-nappal Judas Priest, melynek eredeti kiadását a Billboard 2018 harmadik legjobb zenei témájú könyvének választotta, és melyről nemrég írtunk is. A kiadvány rengeteg érdekes olvasnivalót tartogat nemcsak a Judas Priest rajongóinak, de azoknak is, akik szívesen bepillantást nyernének a színfalak mögé, hogyan készültek a klasszikus albumok, és egyáltalán hogyan lehet több évtizeden keresztül a felszínen maradni a közmondásos rockszakmában. A Judas Priest alapító gitárosánál jobb idegenvezetőt aligha találhatunk ebben a világban.

Noha az elmúlt másfél évtizedben egyre gyakrabban szolgáltatták új lemezek helyett legendás zenészek önéletrajzai az aktuális szenzációt a metálzene világában, a stílus alapegyütteséből, a Judas Priestből eddig még senki sem vállalkozott a memoárírásra. Ezt a hiányt pótolja Éjjel-nappal Judas Priest című kötetével a zenekar alapító gitárosa, K. K. Downing, és fel is nő az elvárásokhoz: könyve nyugodtan odatehető Ozzy Osbourne (Black Sabbath), Lemmy Kilmister (Motörhead) és Bruce Dickinson (Iron Maiden) önéletrajza mellé, amelyeket mostanra egytől egyig klasszikusként jegyez a közönség.

A könyv a heavy metal történetének egyik legnagyobb sikersztoriját dolgozza fel, ami egyáltalán nem egy gondtalannak beállított pályafutás felhőtlen krónikája. Fő vonzerejét éppen az őszinteség adja: a klasszikus lemezek mögött álló kreatív munkát, a telt házas arénakoncerteket, az autó- és házvásárlásokat, a mindenre hajlandó rajongókkal való találkozásokat éppúgy átélhetővé teszi, mint a csapat gitárosai közti konfliktusokat és az elszalasztott lehetőségeket. A kellemes természetéről ismert elbeszélőnek pedig még arra is van gondja, hogy minden egyenessége mellett végig úriember maradjon.

A játék egyszerű, lájkold az alábbi Facebook posztot és kommentben jelöld meg azt aki biztos kölcsön fogja kérni a könyvet ha megnyered. Sorsolás április 13-án!

A könyv megrendelhető a Helikon Kiadó weboldalán. További információk a Facebookon!

// //