fbpx

Novemberben érkezik az új KILLER BE KILLED album, a Reluctant Hero

November 20-án jelenik meg a Killer Be Killed új albuma, a Reluctant Hero Nuclear Blast-on keresztül. A nagylemez első single-jét, a Deconstructing Self-Destruction-t már meg is lehet hallgatni. A szupergroup, ami a következő tagokból áll: Max Cavalera (Soulfly, ex-Sepultura), Troy Sanders (MastodonGreg Puciato (The Dillinger Escape Plan), és dobos Ben Koller (ConvergeAll Pigs Must DieMutoid Man), 2014-ben adta ki debütáló, nevükkel azonos címet viselő lemezét.

Reluctant Hero traklist-je:

01. Deconstructing Self-Destruction
02. Dream Gone Bad
03. Left Of Center
04. Inner Calm From Outer Storm
05. Filthy Vagabond
06. From A Crowded Wound
07. The Great Purge
08. Comfort From Nothing
09. Animus
10. Dead Limbs
11. Reluctant Hero

Két éve Max elárulta a Metal Underground-nak, hogy új számokon dolgoznak a második lemezhez. “Már demoztunk is, megvan 10 szám” – mondta akkor. “Fantasztikus lett. Troy-nak több szerepe van, amit a kezdetektől fogva akartam. Nagyszerű lesz.”

Dave Elitch (ex-The Mars Volta) dobos még játszott a Killer Be Killed első lemezén, de a másodikon már nem tudott részt venni a másik bandájával (Antemasque) való összeegyeztethetetlenség miatt.

2015-ben az ausztrál Soundwave fesztiválon való első koncertjükön CavaleraSandersPuciato és Koller mellett Juan Montoya (Monstro, ex-Torche) is szerepelt, aki az első albumon is játszott.

Killer Be Killed album USA-szerte 5500 példányban kelt el már a kiadást követő egy hét alatt, a The Billboard 200 listán 58. helyet ért el. A lemez producere Josh Wilbur volt, aki több nagy banda producereként szerepelt már: GojiraLamb of GodHatebreedAvenged SevenfoldEscape The FateP!NK és Steve Earle.

// //