fbpx

No Last Page

Kovács Zoltán énekessel beszélgettünk egy kicsit a No Last Page nevű zenekar eddigi életéről és érdeklődtünk picit a közeli jövőjükről.

Név: No Last Page

Műfaj: Modern metal

Alakulás éve:2016

Város: Budapest


Mesélj kicsit magatokról, mit csináltok, kik is vagytok ti?

Négy budapesti srác, akik tök más közegből érkeztek. Van köztünk egyetemista, vendéglátós, filmes, kereskedő. Évekkel ezelőtt összefújt minket a szél Krisztoferrel (Molnár Krisztofer – dob – a szerk.) és Csabival (Bekő Csaba – gitár, háttér vokál- a szerk.), Dávid (Kovács Dávid – basszusgitár- a szerk.) kicsit később csatlakozott, vele lett teljes a kép. Működik köztünk a zenei kémia, annak ellenére, hogy a próbákon és a koncerteken kívül mindenki teljesen más dimenziókban tartózkodik.

Pop-punk zenekarként zuhantunk neki a kluboknak 2016-ban, de mindig is tapogatóztunk kicsit súlyosabb témákkal, ennek az lett a vége, hogy jelenleg modern metal / post-hardcore beütésű djentes dolgokat játszunk/írunk. 


Mik voltak a legnagyobb élményeid, amit a zenekarral átéltél/átéltetek?

Az egyik legkirályabb dolog most talán a stílusváltásunk pozitív fogadtatása. Évekig mozogtunk punk-rock zenekarként, most pedig kiabálunk és metalt játszunk. Nagyon jó fogadtatása volt az első dalnak, alig várjuk a folytatást!

Milyen zenekarok inspirálnak téged/titeket? Más műfajokból is merítetek inspirációt esetleg?

Hazai fronton nagyon sokat tanulhattunk eddig az AWS-es cimboráktól, vagy a Down For Whatever crew sem kerülne utolsó helyre ebben a mezőnyben, nagyon sokat tanultunk tőlük. Inspiráció érkezhet bárhonnan, a legkülönfélébb zenei irányzatokból, vagy akár a reggeli kotyogós kávé illata is hozhat számomra új ötleteket. Úgy fogalmaznék, hogy a pillanat hevére vagyok/vagyunk fogékonyak. Egyébként az egyik aktuális nagy kedvencünk a While She Sleeps, zseniálisan jók.

Mi a zenétek legfőbb mozgatórugója? Mi adja a legtöbb motivációt?

Imádjuk egymást és függővé tesz minket a légkör, amit képzünk. Mindig megfogadjuk, hogy a próbákat nem szabotáljuk végtelenbe tartó beszélgetésekkel és baromkodással. Természetesen mindig az a vége, hogy megalakul a brigád és a plafon is leszakad. 

Az első lemezetek felvételében Csongor Bálinttal dolgozgatok együtt. Milyen volt a közös munka? Meg voltatok elégedve a végeredménnyel?

Bálint volt az énektanárom közel 4 éven keresztül, és ez idő alatt a legtöbb projektünkhöz asszisztált, mint producer/mentor. Sosem felejtjük el ezt az időszakot, sokat adott. 

2018 végén jelent meg a Hangadó albumotok. Milyen visszajelzéseket kaptatok?

A lemez egy része már azelőtt megjelent, hogy megcsináltuk volna, és már akkor is láttuk, hogy azok a dalok vannak előnyben, amik súlyosabb, sötétebb hangvételűek. Egyértelmű volt, hogy merre kell haladnunk. 

Dolgoztok új albumon? Mit lehet róla tudni?

Jelenleg single megjelenéseket tervezünk, album idén biztosan nem lesz, de a dalszerzés pörög!

Milyen viszonyban vagytok a többi zenekarral? Támogatjátok egymást?

Abszolút! Budapesti zenekarként nem nehéz közel kerülni a tűzhöz, hamar barátokra lel az ember, pláne ebben a szakmában. Mondjuk egyszer kölcsön vettem a Diószegi Kiki (Down for Whatever frontembere- a szerk.) végtelenül menő pecsétgyűrű arzenálját, azóta szerintem nem szeret annyira, sokat emlegeti… 🙂

1,5 évig voltatok az Alvin és a Mókusok előzenekara, több külföldi állomáson is. Hogy kaptatok erre lehetőséget? Milyen volt?

Bálint hozott össze Alvinnal. Még az első dalaink felvétele közben merült fel a turnék kérdése. Nekünk ezzel a koncertsorozattal kezdődött minden, teljesen kezdőként ugrottunk fejest a mélybe, iskola volt. Például Alvin tanácsai miatt kezdtünk magyarul énekelni, és miatta szeretjük nagyon a pálinkát!

Terveztek tavaszi turnét? Tudhatunk róla valamit?

Egyelőre nincs turné kilátásban. A stúdióban ténykedünk.

Van valami végső cél a zenekarral amit mindenképp el szeretnétek érni, vagy csak jól érzitek magatokat?

Szeretnénk egyszer Mordorban koncertet adni.

Szerinted mennyire nehéz egy viszonylag fiatal zenekarnak befutni, sikeresnek lenni a jelenleg körülmények közt a zeneiparban?

Szerintem nem nehezebb, mint más területen nagyobb sikereket elérni.

Üzensz valamit az olvasóknak?

Üzenem, hogy ők a legszebbek a világon!

Köszönöm a beszélgetést!:)

Fotók: Popov Alexandra, Lászlók Noel
Készítette: Vanda

// //