fbpx

NICK BARKER, a brit extreme metal dobos bejelentette új bandáját, a BORSTAL-t

 

Egy vadi új hardcore banda jelent meg az Egyesült Királyság horizontján, mégpedig a Pierre Mendivil (Knuckledust), Nick Barker (Brujeria, ex-Cradle Of FilthDimmu BorgirTestament), valamint Dripback és King of Pigs-tagokat felsorakoztató Borstal. A debütáló single-jükhöz már ki is adtak egy videót Vicious Circles címmel.

Az első kislemezüket, az At Her Majesty’s Pleasure-t április 1-jén fogják kiadni a 4Family Records-nál. A kislemezen helyet kap egy cover is a King Of The Jungle The Last Resort című számából, amelyben szerepelni fog Arthur Kitchener is, a Borstal gitárosának, Lee Kitchener-nek édesapja.

A zenekar ötlete eredetileg 2019-ben fogant Nick Barker, valamint két régi barátja, Wez4 és Lee Kitchener által (akik a Dripback tagjai). Ők hívták meg Pierre Mendivil-t (KnuckledustBun Dem Out), majd 2020-ban Jamie Hunter (MordhauKing Of Pigs) csatlakozásával vált teljessé a képlet.

Borstal zenéje számos stílusból tevődik össze: hardcore, punk, oi, és a szövegben még spanyol elemek is megtalálhatóak az elegyben.

Barker így nyilatkozott: “Évekig egy New York-hardcore stílusú bandát akartam összehozni, de sajnos nem lett eredménye, mígnem egy nap megemlítettem Wez-nek és Lee-nek (Dripback), akik abszolút benne voltak teljes lelkesedéssel, és egyből ajánlották Pierre-t a Knuckledust-ból!

A hardcore/punk iránti szeretetem a tiniéveimből származik a ’80-as évek közepétől, amikor felfedeztem ezt a stílust a thrash bandák által, akiket akkoriban hallgattam. Amikor elolvastam a köszönetnyilvánításokat a vinyl-tokok belsejében, innen is rengeteg olyan bandát ismertem meg és olyan zenét, amit addig sosem hallottam. Örökre megváltoztatta az életemet!

Így, hogy black/death metalos múltam van, ez újdonság számomra, és izgatottan várom, hogy megoszthassam a világgal.

Pierre ezt tette hozzá: “A karantén közepe volt az Egyesült Királyságban, amikor Wez és Lee elmondta, hogy új bandát alapítanak, és megkérdeztek, hogy lenne-e kedvem énekelni benne. Mivel a többi bandámmal nem vagyunk abban a helyzetben, hogy új zenét írjunk, és kellett nekem egy hely, ahol kiadhatom magamból a frusztrációt, hogy az arcvonalon dolgozom a járvány alatt, nem kellett sokat győzködniük.

Dolgoztam már együtt Lee-vel és Wez-zel a Dripback-ben, és tudom, hogy ennek élnek, szóval nagyon megtisztelőnek érzem, hogy velük zenélhetek, és miután találkoztam Nick-kel és Jamie-vel, egyből egy családnak éreztem a Borstal-t.

Az At Her Majesty’s Pleasure tracklist-je:

01. Refuse To Lose
02. Karma
03. We Stand As One
04. Vicious Circles
05. Worm Food
06. King Of The Jungle

 

// //