fbpx

Nest of Plagues premier – Megjelent a Choke!

Megjelent a magyar death metal/deathcore Nest of Plagues zenekar legújabb szöveges videója. Ezzel, és további zenekari újdonságokkal kapcsolatban kaptuk virtuális mikrofonvégre a banda tagjait.

Változás állt be a csapat felállásában – minek következtében, és mivel gazdagodott így esetleg a repertoár, vagy miben különbözik az összetétel?
Dani: Nagyon szerettem a trió felállást, mert akkor mindhárman látszódtunk teljesen, de most már négyen vagyunk a zenekarban, ami pont jó, mert a színpadon én lehetek tök középen. Az öt már nem jó, mert az nem lenne szimmetrikus, úgyhogy egyelőre itt megállunk a toborzásban.

Máté: Ez így, most azt mondom, hogy ez a jelenlegi helyzetben, most nekünk marketing szempontjából a legmegfelelőbb…

Evi: Sokat kellett győzködnöm őket, hogy vegyenek be, mert nem akarták négyfelé osztani a gázsit, de 2,5 év után végül sikerült. Szerintem a mai napig nem tudják, hogy csak a pénzért csinálom.

Az új szöveges videótokban szereplő dal mikori szerzemény?
Dani: Igazából már egy éve folyamatosan benne van a repertoárban, de eddig senki nem tudta, hogy az melyik szám. Most már legalább mindenki üvöltheti velünk.

Máté: Ja, egy éves már a dal, csak eddig pöcsöltünk a master meghallgatásával. Februárban már felvettük, szóval a tróger hibahatárba még beleesik az 5 hónap csúszás.

Miről szól a Choke, mi az üzenete?

Dani: Mint minden függőségnek, a kapcsolati függőségnek is egy központi belső fájdalom az okozója és létrehozója. Ahhoz, hogy jobb emberek legyünk, nem külső tényezőkkel (kábítószer, pia, stb…) kell elnyomnunk ezt, hanem elfogadnunk és megértenünk, mi az a belső dolog, ami táplálja ezt és vezérli.

Zenei újdonságra számíthatunk tőletek, komplett nagylemez mikor van kilátásban?
Dani: Egyelőre az a terv, hogy folyamatosan fogjuk klipekkel és szöveges videókkal kidobni a dalokat, aztán amikor összegyűlik egy albumnyi adag, akkor megpróbálunk kihozni egy nagylemezt.

Máté: Igen, most szeretnénk adagokban és lehetőleg nem nagy csúszásokkal kiadni a dalokat. Most fel van véve a „Memento For Her Deeds” és „Choke” szerzeményeken kívül 4 dal. Ha a COVID és a pénztárca engedi, akkor ezeket fogjuk kiadni a következő tavaszig tételenként, illetve közben íródik kb. 3 szám, amivel összeállhat jövőre egy nagylemez tracklistje. Stílusjegyeket tekintve kevesebb lesz a death metal/deathcore vonal a leendő nagylemezen. Több dallam, metalcore, szinti elem lesz benne, illetve a vokállal sokat kísérletezünk, hogy Dani mit tud kiadni magából. A szövegek témáját illetően is egységesedik a körítés. Jobban összpontosulnak bizonyos témakör köré, ellentétben az előző kiadásainkkal.

Több vagy kevesebb új zenét, eddig ismeretlen bandát hallgattatok a karantén alatt? Kiket?
Dani: Én Evivel végignéztem a Jóbarátokat Netflixen immár negyedjére.

Evi: Én közben Eskimo Callboy klipeket néztem titokban.

Máté: Alapvetőleg több zenét hallgattam munka közben is, mint előtte. Főleg metalcore-t, melodic techno-t vagy egyéb elektronikus zenét.

Mikor láthatunk titeket élőben legközelebb?

Evi: Augusztus 12-én játszunk a Mini Alpárfeszten a Barba Negra Trackben, utána szeptember 3-án a „rendes” Alpárfeszten Tiszaalpáron, szeptember 25-én pedig lesz egy saját szervezésű bulink a Dürer Kertben.

Készítette: Vica

// //