fbpx

NERGAL-t (BEHEMOTH) (ismételten) elítélték Lengyelországban istenkáromlásért

 

Behemoth frontemberét, Adam “Nergal” Darski-t elítélték istenkáromlásért Lengyelországban egy 2019-es fotó miatt, amely őt ábrázolja, amint egy Szűz Máriát ábrázoló képre tapos. A Notes From Poland szerint eddig 15.000 złoty pénzbírságot és további 3500 złoty bírósági díjat kell fizetnie.

Darski megtámadta az ítéletet, úgyhogy az ügy tárgyalásként folytatódik. Ha bűnösnek találják vallási érzület megsértése miatt, két év börtönbüntetésre is ítélhetik a zenészt.

Aleksandra Skrzyniarz, a varsói kerületi ügyészség szóvívője szerint Nergal “nyilvánosan megsértette a keresztény vallási imádat tárgyát”.

Adam D. a keresztény vallási imádat tárgyának nyilvános megsértésével lett megvádolva 2019. szeptember 25-én, amikor az interneten egy képet tett közzé, ami Szűz Máriát ábrázolja.

Az Ordo Iuris alapítvány és a honvéd szövetség képviselőit értesítették Nergal szabálysértéséről. Varsó ügyésze hozzátette, hogy a vizsgálat során kihallgatták a szemtanúkat, és egy vallástudományi szakértő megállapította: Egyértelmű, hogy a Szűz Mária képére cipővel való taposás a vallási érzület megsértése.

 

Forrás: Metal Injection

// //