fbpx

NERGAL (BEHEMOTH) a laposföld-hívőkhöz hasonlítja azokat, akik nem hordanak maszkot

Adam “Nergal” Darski, Behemoth frontembere támadja azokat az embereket, akik szkeptikusak a maszkviselést illetően, mondván, hogy megpróbálni jobb belátásra bírni őket olyan, mint a laposföld-hívőket meggyőzni arról, hogy nincs igazuk.

Az Államokban és a világ más részein is pirosbetűs téma a maszkviselés, mivel a törvényhozók továbbra is arra biztatják választópolgáraikat, hogy hordjanak maszkot, ezzel korlátozva a koronavírus terjedését. Hónapokkal az után, hogy a saját tanácsadói javasolták, Donald Trump végre maszkot viselt nyilvánosság előtt, először júliusban, amikor látogatást tett a Walter Reed National Military Medical Center (katonai egészségügyi központ) sebesült szolgálati tagjainál, három hónappal azelőtt, hogy őt magát is koronavírussal diagnosztizálták.

A lengyel születésű Nergal megosztott egy videóüzenetet Portugáliából, ahol épp tartózkodik, és a következő is elhangzott a videóban: “Az anti-maszkosokat megtéríteni nekem olyannak tűnik, mint meggyőzni a laposföld-hívőket, hogy tévednek.

@tomasz_organek barátom sok támadásban részesült a maszkviselés népszerűsítése miatt honfitársainktól. Nos… igen, a szabályok és eljárásoknak nem mindig van értelme, és úgy tűnik, nem logikusak, a maszkokat gyakran kell cserélni vagy mosni… hosszan lehetne sorolni. De mindannyian megállapodtunk abban, hogy megállunk a piros lámpánál, akkor is, ha nincs forgalom, igaz?

Miért ne lehetne ideiglenesen engedelmeskedni, hogy az emberek körülöttünk egy kicsit kényelmesebben érezhessék magukat ezekben a kényelmetlen időkben? Szóval még ha nem is hiszed, hogy a maszk viselése megvéd a fertőzéstől, legalább hordd a tudatosság jegyében. Így érthető?”

Nyáron az amerikai tisztifőorvos arra kért mindenkit, hogy takarják el az arcukat, mert ezzel elősegítik a szabadságot a járvány alatt.

Egy júniusban nyilvánosságra hozott tanulmányban a Texas A&M University kutatói megállapították, hogy “a maszk viselése a legjobb módszer a fertőzés emberek közötti terjesztésének megakadályozására”.

Az amerikai Betegségmegfékezési és Megelőzési Központ (CDC) útmutatója szerint a maszkviselés célja a többi ember védelme abban az esetben, ha a maszkviselő esetleg (tudtán kívül is) fertőzött. “Soha nem állította a CDC, hogy a maszk viselése a viselő védelmezésére szolgálna” – nyilatkozta egy szóvívő.

// //