fbpx

NEPTUN38 klip PREMIER!

A NEPTUN38 2017 nyarán alakult Budapesten, egy korábbi közös egyetemi zenekarból. Először csak mint ritmusszekció kezdtünk el számokat írni, majd bővültünk egy gitárossal és énekessel. Az első számok megírása és néhány tagcsere után 2019-ben csatlakozott hozzájuk az énekesünk Ricsi, őt követette 2020-ban gitáros fronton Marci. Lassan másfél éve dolgozunk a bemutatkozó lemezünkön, ami Gyulán, a No Silence Stúdióban Simon István – Simi segítségével készül, ami a terveik alapján jövő tavasszal fog megjelenni. Zenéjük modern metál alapjait Tamás funky basszus témái és electro ötletei teszik teljessé.

A dal szövegéről Ricsi mesélt nekünk: A szöveget alapvetően olyan hangulatban írtam, amikor le voltam törve meló, egyetem, magánélet miatt és hirtelen elegem lett a monotonitásból. Semmilyen egetverő dolog nem történt, csak egyszerűen rossz napom volt. Aztán jött a felismerés, ami félig meddig ki is van mondva a dalban, hogy egy átlagos ember vagyok, talán átlagon aluli problémákkal. Kapd össze magad és kezdj valamit az életeddel! A refrén tulajdonképpen egy skizofrén beszélgetés önmagaddal, ami megpróbál ráébreszteni, hogy amúgy nem is szar annyira a helyzet, mint ahogy megéled.

Egyébként minden számnál nagyon fontosnak tartom, hogy úgy legyen megfogalmazva a szöveg, hogy lehessen asszociálni az élet különböző aspektusaira. Szerencsére ez most is sikerült, így a klipünk arról szól, ahogy a rendezőnk élte meg a dalt.

A klipet Szekér Gergő rendezte, az operatőr pedig Kovács Szilárd volt. A forgatás helyszínéül az Analog Music Hall valamint a Budapest Wrecking Room szolgáltak. Gergő a klip koncepciójáról így nyilatkozott: Maga a videoklip kicsit ellenpontozza a szöveget. Ugyanis míg a szöveg arról szól, hogy ne vegyél magadra minden gondot, amelyet rád aggat a világ, a kollégák stb. a videoklip pedig arról a naivitásról szól, amely a társadalmunkba bele van épülve. Mert míg egy kicsit áldozatot csinálunk magunkból azáltal, hogy magunkra vesszük másik hétköznapi problémáit, addig elfeledkezünk az igaziakról, amire nem is gondolhatunk. Pl mint a videoklipben, ahol a gyerekeinkkel szinte bármi történhet. Ha durván és pontosan akarunk fogalmazni, akkor itt a tanár egy elég erőteljes pszichopátiával felruházott karakter, aki ugyan szerencsére nem a gyerekeken tölti ki a dühét, de míg a szülők foglalkoznak a hétköznapi gondokkal, és felvesznek más “hozzájuk nem tartozó” – kat, addig egy igazi lehetséges probléma forrásról elfeledkeznek, pl: ki tanítja a gyerekeimet?

A NEPTUN38 tagjai:
Nádasi Richárd – ének
Pallai Márton – gitàr
Pap Dávid – dob
Pataki Tamás – basszusgitár

// //