fbpx

Most fejezte be a CRADLE OF FILTH az eddigi “legjobb hangzású és legjobban megírt” albumának felvételét

A brit extreme metal Cradle of Filth énekese, Dani Filth megosztott pár infót az új lemezük készülésével kapcsolatban a Knotfest.com-mal, ami a 2017-es Cryptoriana – The Seductiveness of Decay lemezt követi: “Szó szerint most fejeztük be a felvételeket, ami őszintén elég sokáig tartott. Nagy szerencsénk volt, hogy Martin [‘Marthus’ Škaroupka] feldobolta az anyagot a karantén előtt. Sokat tudtunk javítgatni a dalokon, többféle ötletet kipróbálni. talán kicsit túlléptük a költségvetési határokat, de nem bánjuk, hiszen ez az eddigi legjobban szóló, legjobban megírt lemezünk.

Megnyugtató volt, hogy volt időnk a lemezre anélkül, hogy határidők sürgettek volna, viszont nem találkoztunk az utolsó koncert óta, és az új billentyűsünkkel sem voltunk együtt, aki már szerepel a lemezen, ő még nem is koncertezett velünk.

A lemez zenei irányzatáról ezt mondta Dani: “Teljesen másfelé húz, mint az eddigi albumok. Még nem az űrbe tart, de ez valami más. Utálom jellemezni a lemezeinket, mert összegabalyodik a nyelvem. Van benne egy kis kísérletezés. Keményebb, gyorsabb, néhol lassabb. Mindeképp egyéni hangzása lesz, szándékosan egy olyan élő hangzást célzunk meg, ami sokkal tágasabb. Ahogy mondtam, szerencsénk volt, hogy volt sok időnk kellő energiát belefektetni.

Hét év után idén lépett ki a zenekarból az eddigi billentyűsük, Lindsay Schoolcraft. A helyettesítő billentyűst nem jelentették még be. Október 30-án élőben követhetitek az angliai Colchester Art Centre-beli koncertjüket.

// //