fbpx

Modern-progresszív összejövetel a Dürer Kertben

A progresszív metál/poszt rock Room Of The Mad Robots egy három zenekaros modern metál bulira invitálja a nagyérdeműt a Dürer Kert kistermébe február 21-én. Társbandaként a The Tumor Called Marla és a  Marcello’s Mystical Mind szerepel majd. A Room Of The Mad Robots igen nagy sikerekkel büszkélkedhet, ugyanis játszottak Ozzy, a Pro-Pain, a Crowbar és a Naam előtt, valamint felléptek a Szigeten, a Fezenen, a Wackenen és az International Live Award-on, ezeken kívül tehetségkutatókon is elismerésre méltó eredményeket értek el. A zenei stílusukat nem  akarják a „rock”-nál szűkebb kategóriába beskatulyázni, ki-ki más stílusjegyeket fedez fel benne: progresszív, pszichedelikus, poszt-rock elemeket.

A The Tumor Called Marla zenéjéről is csak az mondható el egyértelműen, hogy modern metál, de ugyanúgy többféle műfaji elemmel operál, mint a progresszív és alternatív metál, amit elektronikus betétek és kétszólamú férfi-női ének színesít. A szextettnek is volt már lehetősége megmutatni magát több helyszínen: többek között játszottak kétszer a Jinjer előtt, nyitottak bulit a Subscribe-nak és tavaly a Rockmaratonon is felléptek. Jelenleg második nagylemezükön dolgoznak.

A Marcello’s Mystical Mind progresszív rock/art rock műfajban képviselteti magát, a zenéjük nagyon változatos, fúziós, elvont és igazán különleges hangzásvilágú a hazai piacon. Elmondásuk szerint a művészetük központi eleme az utazásszerű történetmesélés. Az élő koncertjeik tükrözik a lemezeken hallható művészi, „tudatfolyam szerű art-rock jelleget”. A második EP-jükön szereplő Changing Moods című dalhoz egy impozáns homokanimációs videoklip is készült:

A Facebook-eseményt ITT találod.

// //