fbpx

Mia Wallace: “Kényszerítettek, hogy kilépjek az Abbathból!”

Amíg Abbath alkoholproblémákkal küzdött (bár már két hónapja józan), a csapat felállásában némi változás következett be, mely Mia Wallace basszusgitáros távozásával járt. A Facebookra posztolt bejegyzése alapján érthető módon egyáltalán nem örvendezett a szituációtól, sőt egyedül csak a zenekar menedzserével tudta felvenni a kapcsolatot, aki arra kérte hogy ne beszéljen a banda többi tagjával. Mia állítása szerint arra lett kényszerítve, hogy elhagyja az Abbath-ot, íme a teljes közlemény:

“Sajnálattal kell közölnöm hogy arra kényszerítettek, hogy kilépjek az Abbathból. Izgalmas kihívás volt és nagyon büszke vagyok az Outstrider albumra, a koncertekre, a Harvest Pyre és Hecate videókra, valamint a zenekar imidzsére és úgy általánosságban a promóciójára. Számomra egy valóra vált álom volt az Abbath-ban játszani és szívre tett kézzel elmondhatom, hogy hűséges voltam a csapathoz és magához Abbath-hoz, ezt mindenki láthatta az argentin koncerttől kezdve a pályafutásom végéig. Nem mindig értettem egyet a csapat némely személyével, mindig őszintén mondtam véleményt mindenről, bármilyen düh vagy negatív szándék nélkül – de úgy tűnik, hogy sajnos ezt nem mindenki tudja megtenni. Csalódott vagyok, hogy a korábbi kollégáim nem léptek velem kapcsolatba ebben a folyamatban, kivéve a zenekar öt perces telefonhívását, melyben közölte velem, hogy többé nem lesz rám szükség. Azt mondta hogy ne lépjek kapcsolatba a bandából senkivel. Ennek a magyarázata nem volt lényeges, de ez csak további kérdéseket vetett fel. Folyamatosan az európai turnéra készültem, melyre nagyon sok időt fordítottam és sok szabadnapot vettem ki előre a munkahelyemről, ráadásul minden más tervet le kellett mondjak.

Minden esetre nagyon hálás vagyok a rajongók, a média, a Season of Mist és az Abbath munkatársai által nyújtott támogatásért. Nagyon szépen köszönöm, ez jelenti számomra a legtöbbet ebben a nehéz időszakban. Abbath-nak a legjobbakat kívánom, akit művészként mindig is csodálni fogok, köszönöm neki a lehetőséget, melyet megadott nekem. Most pedig a következő lépésemre fogok összpontosítani, számos nagyon érdekes és új projekt van készülőben. Megígérem, hogy nem utoljára hallottatok felőlem”

// //