fbpx

Megvádolták a BRING ME THE HORIZON-t, hogy egy DEFTONES riffet használtak fel az új dalban

Pénteken jelent meg a Bring Me The Horizon új EP-je, a Post Human: Survival Horror, és a hallgatóság egy ismerős riffet vélt felfedezni a nyitódalban. A Dear Diary, című szám ugyanis kísérteties hasonlóságot mutat a Deftones Swerve City-jével.

Magad is megvizsgálhatod az ügyet: a szóban forgó riff 2:10 körül kezdődik a Dear Diary,-ben.

Nem ez az első eset, hogy lopással gyanúsítják a Bring Me The Horizon-t. Az Evanescence pereskedett velük, mondván, felhasználták egy riffjüket a Nihilist Blues című trackben. A felek végül bíróság bevonása nélkül egyeztek meg Amy Lee énekesnővel abban, hogy az Evanescence is részesül a dal jogdíjából.

Oli Sykes ezt nyilatkozta az NME-nek az esetről: “Az a furcsa, hogy az Evanescence beperelt minket az előző lemezünk miatt. A Nihilist Blues-ban felhasználtuk az egyik verzéjüket. Ez tudatalatt történt, de amikor kiderült, nem is akartunk vitatkozni.

Később Oli tisztázta egy Twitter-posztban, hogy valódi bírósági ügy nem lett belőle. “Valamit tisztáznom kell! Amikor azt mondtam, hogy az Evanescence beperelt minket a Nihilist Blues miatt, az nem volt teljesen igaz! A managereink csak váltottak néhány szót, majd dalszerzői jogokat ajánlottunk fel nekik, Amy Lee semmit nem akart tőlünk, csupa szeretet árad belőle felénk.

// //