fbpx

Megerősítette a FIVE FINGER DEATH PUNCH, hogy új felállással debütálnak

A legnépszerűbb számaikból készült válogatáslemez, a Decade of Destruction, Vol. 2 kiadása során februárban búcsút vett egykori gitárosától, Jason Hook-tól a Five Finger Death Punch. Mindez ráadásul a teltházas európai arénaturnéjuk közben történt, Jason már a budapesti koncerten se tudott fellépni és Andy James  helyetesítette.

Miután felépült a tavaly év végi epehólyag-műtétjéből, Jason Hook kénytelen volt félbeszakítani az európai turnét komplikációk fellépése miatt.

Szerencsém volt nagyon sokatokkal találkozni személyesen. Köszönöm a rengeteg történetet azzal kapcsolatban, hogy milyen módon érintett meg titeket a zenénk! De a legjobb része annak, hogy az elmúlt 12 évben turnén voltunk, az volt, hogy estéről estére gitározhattam nektek és láthattam az örömöt az arcotokon. Ez mindennél jobban fog hiányozni. Távozásom oka pedig… nos, valójában több oka is van. Egész életemben tagja voltam zenekaroknak, és úgy érzem, már mindent véghezvittem ezen a területen, amit tudtam. Itt az ideje átadni a stafétát és és új kihívások után nézni” – nyilatkozta Hook a távozásával kapcsolatban.

Five Finger Death Punch nyolc stúdióalbumot, valamint két válogatáslemezt adott ki 13 éven belül, a lemezek között pedig fáradhatatlanul turnéztak. Gyakran a “legkeményebben dolgozó banda”-ként emlegetik őket az iparban, ami mellett szinte alig maradt idejük magánéletre. A bandában minden fél arra a kölcsönös megállapodásra jutott, hogy az lesz a legjobb, ha Jason eláll a szigorú zenekari teendőktől. Ennek következtében Hook átengedte posztját a banda új szólógitárosának, a híres brit gitáros Andy James-nek, akit már hallhattunk játszani a Broken World-ön, amely az öt, a Decade of Destruction, Vol. 2 előtt kiadatlan dal egyike.

Jason egy fenomenális gitáros, úgyhogy olyan utódot kellett találnunk neki, aki tudja tartani a szintet. Olyasvalakit, mint Andy James, aki már eleve egy jól ismert zenész volt, akinek megvan rá a képessége, hogy Jason nyomdokaiba lépjen. Az európai turnénkat Andy-vel fejeztük be februárban, szóval akkor már ki is állta a próbát. Rögtön egymásra hangolódtunk zeneileg és emberileg is, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy őt választjuk. Még a születésnapunk is egy napon van… Néhány dolog egyszerűen meg van írva” – fejtette ki Zoltan Bathory.

Én most gratuláltam Jason-nek a friss házasságához, és remélem, rátalál a békére és boldogságra. Ami a bandát illeti, én izgatottan várom, hogy együtt dolgozhassak Andy-vel, és alig várom, hogy vége legyen ennek a Covid-őrületnek, hogy megint útra kelhessünk” – tette hozzá Ivan Moody.

Az F8 lemez utolsó single-je, a Living The Dream már kúszik is felfelé a rock toplistákon, és a hivatalos videoklipje holnap érkezik. Addig is egy kis emlékidéző a februári koncertről, ahol már Andy játszott.

// //