fbpx

Megérkezett a Samurai Metaaaaaaal!

Ez egy történelmi pillanat, amikor egy új metal műfaj született meg, hogy halálos csatában nézzen szembe a rettegett harcosokkal, itt a samurai metal! A japán Gyze együttesnek köszönhetően a samurai metal csatlakozhat olyan népszerű műfajokhoz, mint a kalóz vagy a viking metal. A zenekar több mint egy évtizede létezik, zenéjükben a klasszikus metalt némi japán népi hatással mixelik, 2014-es Desire kislemezükkel már elértek némi sikereket, de a Samurai Metal című új daluk biztosan meg hozza nekik az áttörést.

“Azt hiszem a folklór metal ma már az egész világon jelen van. A kínai zenekaroknak kínai, a brazil zenekaroknak pedig brazil népi zenével ötvözve” – mondta Ryoji frontember egy interjúban. „Véletlenül épp egy folk metal lejátszási listát hallgattam, amikor rájöttem, hogy nincs japán folk metal zenekar. Amikor a Samurai Metal című dalunk született, arra gondoltam mit tennék, ha olyan dalt akarnék készíteni, ami egyből nyomott hagy az emberekben, ezért igyekeztem mindent egyszerűvé tenni a címtől a dal szövegéig. ”

„A Samurai Metal refrénje a sayonara és a konnichiwa, amelyek a legismertebb japán szavak. Szeretném majd egyszer mindenkivel együtt élőben üvölteni ezeket a szavakat. Úgy gondolom, hogy ez egy olyan dal, amelynek azonnal hat különböző zenei ízlésű emberekre is, még akkor is, ha nem csak metalt hallgatnak.”

A zenekarról több infót a Gyze Facebook oldalán találtok.

Forrás: Loudwire

// //