fbpx

Megérkezett a NEST OF PLAGUES új klipje, a Megalomania (interjú)

 

 

A sokáig trióként működő deathcore/metalcore Nest of Plagues nemrégiben ismét négytagúra bővült, amikor is Kövecses Evelin csatlakozott hozzájuk a második gitáros posztjára. A banda első klipje tavaly decemberben jelent meg, méghozzá a Memento for Her Deeds című számra, majd ezt követte júliusban egy szöveges videó a Choke-ra. Ez a két single egy új, dallamosabb arcát mutatta meg a bandának, azonban a frissen megjelent Megalomania a közelgő lemez legkeményebb, legordibálósabb trekkje. Az interjúban beszámoltak a srácok a klipforgatásról, Evi méltó fogadtatásáról, a mentális egészségükről és persze a jövőbeli terveikről.

Már több kis- és nagylemezetek is megjelent, azonban egy klipet sem láthattunk tőletek egészen tavaly télig. Most már úgy tűnik, sorra gyártjátok a videoklipeket, be szeretnétek pótolni az elmaradást?

Dani: Az End Of The Comedy idején még nagyobb hangsúlyt fektettünk a dalszerzésre, és nem igazán foglalkoztunk a körítéssel. A Memento For Her Deeds és az utána írt dalaink már a következő nagylemezünk tételei és mindegyikhez szeretnénk valamilyen vizuális anyagot, legyen az egy klip, egy szövegvideó vagy valami minimál mozgókép.

Miről szól a Megalomania dal és a klip? Milyen volt a forgatás?

Dani: Sokan azt gondolnák, hogy a Megalomania a keresztény vallás és egyház ellen van, de ez nem igaz, mert mindegyik ellen. Egy olyan állapotot mutat be, amikor egy individuum istenségnek képzeli magát, és ezzel akarja manipulálni az embereket. Mivel színészekre nem volt pénzünk, mi játsszuk ezeket a szerepeket a klipben, de attól még ránk ezek nem igazak természetesen.

Evi: A poén az egészben, hogy eredetileg egy másik dalhoz akartunk klipet forgatni és ahhoz találtuk ki ezeket a jeleneteket, aztán a forgatás előtti hétvégén rájöttünk, hogy a Megalomania-hoz sokkal jobban passzolnak, és kb. fél óra alatt összerántottuk az egész koncepciót. Én már ezer éve gyújtogatni akarok, úgyhogy egy álmom vált valóra.

Cilimili: A No Total Films-es srácokkal forgattuk a klipet és nagyon meg voltunk velük elégedve. A profi videós munkán felül a „fél óra alatt összerántott koncepción” is tudtak húzni, szóval csak ajánlani tudjuk őket. Ja és árban se elérhetetlenek.

Máté: Igen, a hatalomvágyról és a manipulációról szól inkább. Azért is akartunk három egyszerű és különböző szálat koncepciónak, hogy ne legyen megcélozva egy réteg, csoport stb., hanem magáról a jelenségről szóljon.

Evi, hogy érzed magad a zenekarban? Jól bánnak a fiúk új hölgytársukkal?

Dani: Szívesen válaszolok helyette, nagyon jól érzi magát, sosem panaszkodik, nem húzgáljuk a haját, mindig mosolyogva jön próbára és vidáman is távozik.

Evi: Borzalmasan. Nagyon visszafognak. Mindig csak a munka meg a próbák meg a gyakorlás, meg a rengeteg pénz, amit bele kell rakni a zenekarba… És cserébe mit kapok? Még egy koncertet se képesek leszervezni.

Cilimili: El van kényeztetve… Minden héten rendet rakunk és elmosogatunk a lakásában, plusz ülésfűtéssel visszük próbára…

Máté: Minden rendben van, jól vagyok.

Várhatunk új lemezt a közeljövőben?

Evi: A terveink szerint 2021 második felében adjuk ki a második nagylemezünket, amiről eddig 3 dalt jelentettünk meg, és fel van véve még másik 3, amiket sorban fogunk kidobálni a közeljövőben.

Máté: Igen, jó lenne 2021 szeptember, október felé kiadni, illetve lemezbemutatót addigra leszervezni. Ha minden jól megy, akkor tavasszal felvesszük a maradék dalokat a lemezhez, közben csorognak ki a single-ök klippel, lyric videóval. Összesen 10-11 dalt tervezünk: 6 már fel van véve, 2-vel készen vagyunk, 2-3 még íródik.

Dani, újabban rendszeresen vlogolsz mentális problémákról és kezelésükről. Tervezed ezt a projektet összekötni a zenekarral vagy ez a te saját akciód? Mi a célod vele?

Dani: Különösebben nem akarom összekötni őket, csak akkor, ha mondjuk egy olyan dalról vagy dologról van szó, aminek van köze a zenekarhoz. Ez inkább arról szól, hogyha esetleg valaki hasonló dolgokkal küzd, akkor el tudjam neki mondani, én miket szoktam csinálni, hátha segítek vele, plusz azért, hogy meg legyen örökítve, hogy bármikor vissza tudjam nézni őket.

// //