fbpx

MAX CAVALERA: “Szeretnék csinálni egy olyan SOULFLY lemezt, ami kvázi öszefoglalója a karrieremnek”

Max Cavalera és fia, Zyon megkezdték a dalírást a következő Soulfly lemezhez. “Ezen a lemezen gyakorlatilag többet dolgozunk együtt, mint valaha” – mondta el Max Primordial Radio-ban Pete Bailey-nek (lásd a videót ITT). “És ez szuper, mert így van lehetőségem felfedezni [Zyon] erősségeit mint dobos. Nagyon egyedülálló dobos – tele van energiával, többnyire nem technikás, de egy nagyon erőteljes, energikus dobos.

Egy olyan Soulfly albumot szeretnék létrehozni, ami kvázi olyan, mint egy válogatás az egész karrieremből, ami minden szinten végigmegy és bemutat mindent” – vallotta be. “Lesz egy teljes, változatos album, amiben minden benne van, és magába foglal mindent a kezdetektől.

Max a tervezett, szintén Soulfly névre keresztelt következő dalsorozatról is beszélt.

Gondolkodtam rajta, hogy kísérletezhetnék ezekkel többet is, talán egy másik országban venném fel őket. Mindig van lehetőség különböző hangszereket bevonni, talán Észak-Afrikában fogok stúdiózni, hogy legyen valami exotikus az albumon – nagyon törzsi és exotikus és újszerű, amit manapság nem sokan csinálnak.

A [2018-as] ‘Ritual’-on bevontam az [amerikai őslakos] arizonai navahókat a lemezbe. De vannak kapcsolataim olyan szuper országokban is, mint Egyiptom vagy Tunézia. Nagyszerű lenne ezt bővíteni – talán egy instrumentális Soulfly dalon, amit ez nagyban befolyásolna.. Nagyon lelkesedem a kollaborációkért is. Nagyon várom a következő Soulfly kollaborációt. Még nem gondolkodtam rajta, kit kérjek fel a lemezre.

Max másik projektje, a Killer Be Killed most adta ki a második albumát, a Reluctant Hero-t a Nuclear Blast gondozásában. Max mellett olyan tagokból áll a supergroup, mint Troy Sanders (Mastodon), Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan) és Ben Koller (ConvergeAll Pigs Must DieMutoid Man).

Júniusban a Soulfly kiadott egy digitális EP-t, a Live Ritual NYC MMXIX-t. A felvételt New York-ban rögzítették a The Gramercy-ben, a Ritual turnéja alatt. A mixelést és masterelést Charles Elliott (Abysmal Dawn) végezte a Tastemaker Audio-tól. A lemezborítót Rodrigo Fredes koncertfotóiból állították össze.

// //