fbpx

Magával ragadó klipet adott ki a DEVILDRIVER az Iona című számra

A következő albumuk, a Dealing With Demons I második single-jére adott ki klipet az amerikai Devildriver. A lemez október 9-én jelenik meg. Az első kiadott single a Keep Away From Me volt, ami viseli a zenekartól megszokott brutális zenei jegyeket. Az új single pedig egy hátborzongató folklór-kényeztetés, ami az Iona névre hallgat.

A legendás frontember, Dez Fafara betekintést engedett a klip főszereplőjének történetébe, valamint abba, hogy mi ihlette leginkább a dalt:

Az Iona különbözik minden eddigi Devildriver számtól, amit kiadtunk. A dühös verzéktől a kísértő refrénekig, ez a dal egy eszköz arra, hogy kihozza a hallgatóból az állatot. A refrén, ‘she carries a black rose, effigy from a story closed’ (egy fekete rózsát hordoz, ami egy lezárt történet szimbóluma), egy régóta holt szellem történetét meséli el, valamint a halál iránti megszállottságát, amit a kezeiben tartott fekete rózsák reprezentálnak – mindegyik valaki olyannak a lelke, akinek elragadta az életét egy magányos, sötét úton. A lelkeik összeolvadtak a rózsákkal, és a lány örökké hordozza őket.

Ez a téma arra vonatkozik, hogy nekünk, embereknek milyen nehezen megy időről időre az elengedés. Legyen szó kapcsolatokról, halálról, és így tovább. Az Iona által cipelt rózsák azt szimbolizálják, hogy nem tud továbblépni – folyton a bosszú lehetőségét keresi. A múlt pontosan ez – múlt – fontos, hogy el tudjuk engedni, és ne annak egy örök körforgásába ragadva éljük.”

 

// //