fbpx

Lerántotta a leplet a KORN az új THE CHARLIE DANIELS BAND-feldolgozásáról YELAWOLF közreműködésével

Covert adott ki a KornThe Charlie Daniels Band klasszikus számáról, a The Devil Went Down To Georgia-ról, YelaWolf rapper közreműködésével. A szám kizárólag a Bandmap-en jelent meg.

A dal összes bevételét az Awakening Youth nonprofit szervezetnek adományozzák, ami olyan fiatalokat támogat, akik elvesztették a szüleiket valamilyen okból.

A frontember Jonathan Davis és YelaWolf  úgy osztják fel a sorokat mint “az ördög” és “Johnny”. A Johnny lelkéért való csata még sosem hangzott el így. A feldolgozás, amit a nagy sikerű The Nothing lemez felvétele alatt rögzítettek, a késői Charlie Daniels tiszteletére készült.

Én mindig mondtam, hogy a country zene valójában a legsötétebbek közé tartozik” – mondta Davis. “Merle HaggardBuck Owens és persze Charlie Daniels egy olyan erőteljes zenébe öntötték a fájdalmat, ami nagyon eleven lett. A The Devil Went Down To Georgia egy klasszikus történet, és most ki akartuk adni, hogy így segíthessünk a rászorulókon.

Ez gondoskodik a Korn és az Awakening Youth közötti állandó kapcsolatról. A szervezet kiemelte Loud Krazy Love című dokumentumfilmjében Brian “Head” Welch gitárost, aki a szervezet egyik alapítója. Az Awakening Youth egy olyan küldetésen dolgozik, amivel segíthet felemelkedni a szüleiket elvesztett, rászoruló embereknek a veszteségből.

The Nothing című albumot tavaly szeptemberben adták ki a Roadrunner/Elektra kiadón keresztül. A 2016-os The Serenity Of Suffering-et követő album producere szintén Nick Raskulinecz volt.

Korn gitárosa, James “Munky” Shaffer mesélt a Dread Central-nak a legújabb albumról: “Egy egész éven keresztül dolgoztunk a felvételen. Ilyen nem fordult elő a 2002-es Untouchables óta. Szóval most nagyon belemerültünk a dalokba, velük éltünk, hagytunk időt merengeni rajtuk, majd visszatértünk és tovább dolgoztunk rajtuk. Nem rohantunk vele, csak hogy kiadhassunk valamit, amivel újra mehetünk turnézni. Tudom, hogy sok banda ezt csinálja; mi is tettünk már ilyet korábban – bűnös vagyok. De ezúttal több időt akartunk tölteni a családunkkal és elég időt szánni az új zene írására. Beosztottuk szépen a dolgokat és élveztünk a pillanatban élni.

https://kornofficial.bandcamp.com/track/the-devil-went-down-to-georgia-cover-song

// //