fbpx

Kislemezzel debütál a FEKETEPÉTER

Bemutatja kislemezét az ígéretes alternatív rock trio, FEKETEPÉTER. Török Péter (ének) eredetileg szólóprojektnek indította a FEKETEPÉTERT, majd később csatlakozott hozzá Antal Szabolcs (gitár), majd Rivasz Tóth Zoli (dob), és együtt alkották meg a dark-pop és a metál kombinációját. Előtte mindhárman egy angol nyelvű metalcore formációban zenéltek, és bár populárisabb irányból indult a kislemez, a metált egyikőjük sem tudta levetkőzni: ezek az elemek utólag megjelentek az új számokban. A teljes kislemez ITT hallgatható meg a digitális platformokon.

A dalszövegeket és a sok felgyülemlett érzést Péter magyar nyelven fogalmazta meg, hogy mindenki tudjon azonosulni gondolataival. A bemutatkozó kislemezről az énekes, Török Péter mesélt:

Az EP története leginkább tőlem fakad, hisz én írtam minden szöveget A-tól Z-ig. Mint említettem, a magyar nyelv megváltoztatja ahogy és amit az ember mondani akar vagy esetleg mer egy dalszövegben. Ezt a szöveget már mindenki érti. Itt már nincs mellébeszélés és angolul elnyammogott félszavak. Sok felgyülemlett érzést dolgoznak fel, amik akár régebben voltak aktuálisak, mégis hatással vannak rám a mai napig, legyen az társadalmi vagy családi ok. Ezért is kapta nemes egyszerűséggel a FEKETEPÉTER EP nevet a 7 dalból álló paletta. A legjobban annak örülök, hogy bár rólam szólnak, mégsem csak nekem, mivel a visszajelzések alapján egész sokan tudnak vele azonosulni és mégis mindenki más okból kifolyólag. Zeneileg inkább a külföldi zenekarok befolyásoltak. Próbálkoztunk új sound-okkal, amiket mi magunk tekergettünk ki otthon, illetve a felvételek közben Simon Istvánnal a NO SILENCE STUDIO-ban. Ebben a legnagyobb példakép talán a Northlane tavaly megjelent Alien c. albuma volt. Több mint egyéves és megunhatatlan.

A zenekarnak rengeteg terve van, többek közt várhatunk tőlük klipmegjelenést, valamint szóba került egy magyar dal feldolgozása is. Ezek mellett őszre tervezik az első koncertjüket, amire gőzerővel készülnek.

// //